ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ - ΟΡΟΛΟΓΙΑ

ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑ,  ΖΕΣΤΗ ΟΠΩΣ Ο ΗΛΙΟΣ

Ο ήλιος είναι πάντα μια πηγή ζωτικής ενέργειας που χαρίζει φως και θερμότητα. Στην Ελλάδα υπάρχει αρκετός και ακτινοβολεί μια μεγάλη ποσότητα ενέργειας με μηδενικό κόστος και χωρίς βλαβερές εκπομπές για το περιβάλλον.

Καθαρή ενέργεια.

Η ποσότητα της ηλιακής ενέργειας που μπορεί να αιχμαλωτίσει ένα ηλιακό πάνελ εξαρτάται από τις κλιματικές συνθήκες, από το γεωγραφικό μήκος, πλάτος και το υψόμετρο. Σε όλη τη Μεσόγειο οι τιμές της ηλιακής ακτινοβολίας ευνοούν την χρήση ηλιακών συστημάτων σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στην Ελλάδα το κλίμα είναι ιδανικό για τέτοιου τύπου εγκαταστάσεις. Γιατί να μην επωφεληθείτε;

Πόσο εξοικονομείτε;

Μια οικογένεια 4 ατόμων καταναλώνει σε ένα χρόνο περίπου 70 κυβικά μέτρα ζεστού νερού στους 40°C. Αυτό αντιστοιχεί σε μια ετήσια ενέργεια των 2500 kWh και μια δαπάνη των 125 € αν παράγεται με φυσικό αέριο (0,05 €/kWh) και των 290 € εάν παράγεται με ηλεκτρισμό (0,115 €/kWh). Η ηλιακή θερμότητα μπορεί να καλύψει την ετήσια ανάγκη χρήσης μειώνοντας την δαπάνη έως και 70%.

ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑ, ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Με τον ήλιο η επένδυσή σας αποζημιώνεται.

Εξοπλίζοντας ένα κτίριο με ηλιακό σύστημα σημαίνει επίσης ότι επενδύετε στο μέλλον του και αυξάνετε την αξία του. Στις αρχές του Ιανουαρίου 2010, το Υπουργικό Συμβούλιο δέχτηκε την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ενεργειακή απόδοση των κτηρίων (2002/91/CE). Οι ρυθμίσεις θα επιτρέψουν την σημαντική αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, ευνοώντας την χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ένας άλλος θετικός παράγοντας που αυξάνει το ποσό εξοικονόμησης σε όρους ενεργειακής κατανάλωσης στη διάρκεια: διαμερίσματα και σπίτια με μία υψηλότερη βεβαιωμένη κλάση ενεργειακής απόδοσης - αποτέλεσμα ηλιακών συστημάτων – θα έχουν υψηλότερη απόδοση όταν πρόκειται να πουληθούν.

 

Η ύπαρξη ζωής στη γη οφείλεται στον ήλιο. Ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια....
10 λόγοι για να στραφείτε στην ηλιακή ενέργεια....
Βασικός εξοπλισμός ενός συστήματος ηλιοθερμίας....
Ευρωπαϊκή και Ελληνική αγορά....
Η ηλιοθερμία αποτελεί έναν εναλλακτικό πράσινο τρόπο θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού.
Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η πιο απλή και γνωστότερη ηλιακή συσκευή.Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης