ΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ (SPLIT)

Η αντλία θερμότητας είναι μια συσκευή που μεταφέρει θερμή ενέργεια από μια πηγή θερμότητας που ονομάζεται θερμική δεξαμενή. Οι αντλίες θερμότητες μεταφέρουν θερμική ενέργεια στην αντίθετη διεύθυνση από την πηγαία μεταφορά θερμότητας, απορροφώντας θερμότητα από ένα ψυχρό μέρος και απελευθερώνοντας την σε ένα θερμότερο. Η αντλία θερμότητα χρησιμοποιεί ένα μικρό μέρος της εξωτερικής ενέργειας για να επιτύχει το διεργασία μεταφοράς ενέργειας από την πηγή θερμότητας στην θερμική δεξαμενή. Ο συνηθέστερος σχεδιασμός μιας θερμικής αντλίας περιλαμβάνει τέσσερα κύρια μέρη: ένα συμπυκνωτή, μία εκτονωτική βαλβίδα, έναν εξατμιστή και ένα συμπιεστή. Το μέσο μεταφοράς θερμότητας που κυκλοφορεί κατά μήκους των τεσσάρων αυτών μερών ονομάζεται ψυκτικό (φρέον). Όταν η αντλία θερμότητας χρησιμοποιείται για θέρμανση, χρησιμοποιεί τον ίδιο βασικό ψυκτικό κύκλο που χρησιμοποιείται από ένα air- condition ή ένα ψυγείο, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση – απελευθερώνοντας θερμότητα σε έναν ορισμένο χώρο απ’ ότι στο περιβάλλον. Στην προκειμένη περίπτωση, οι αντλίες θερμότητας γενικά αντλούν θερμότητα από το ψυχρότερο εξωτερικό αέρα ή από το έδαφος.

Αντλίες θερμότητας διαιρούμενου τύπου (split), οι οποίες αποτελούνται από δύο συσκευές, το εσωτερικό και το εξωτερικό μηχάνημα. Σε αυτόν τον τύπο αντλίας θερμότητας το ψυκτικό συγκρότημα το οποίο είναι και αυτό που "αντλεί" ενέργεια από τον περιβάλλον ατμοσφαιρικό αέρα βρίσκεται στο εξωτερικό μηχάνημα, ενώ το υδραυλικό συγκρότημα όπου είναι και το κομμάτι το οποίο θα συνδεθεί με την υδραυλικές σωληνώσεις θέρμανσης, βρίσκεται στο εσωτερικό μηχάνημα (κυρίως θα το συναντήσουμε επίτοιχο).

 


Συνδυάζονται άψογα με διαδεδομένα συστήματα, ενδοδαπέδιας θέρμανσης, κλασικά σώματα, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με ηλιακές εγκαταστάσεις για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.
Το σύστημα Θέρμανσης ΕSTIA ένα σύστημα όλα σε ένα, που σχεδιάστηκε για να προσφέρει τη σωστή θερμοκρασία θέρμανσης των χώρων, παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και το πλεονέκτημα παραγωγή ψύξης για τη θερινή περίοδο.
Η τρίτη γενιά της γνωστής σειράς θέρμανσης της Daikin, η Daikin Altherma 3 χρησιμοποιεί την τεχνολογία Bluevolution, που συνδυάζει συμπιεστές Daikin και ψυκτικό R-32, για την επίτευξη εποχικής απόδοσης A ++.
Ανακαλύψτε όλες τις λύσεις για Therma V Αντλίες Θερμότητας με ανανεωμένο design από την LG για το σπίτι ή την επιχείρησή σας και εξασφαλίστε μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας.
Η ποικιλία στη γκάμα συσκευών και συστημάτων της Wolf προσφέρει την ιδανική λύση για την επαγγελματική και βιομηχανική κατασκευή, για τα νεόδμητα κτίρια, καθώς και για την ανακαίνιση κτιρίων.
Με την ολοκληρωμένη γκάμα των αντλιών θερμότητας all DC Inverter Yutaki, η Hitachi προσφέρει λύσεις για την αναβάθμιση του συστήματος Κλιματισμού και την παροχή ζεστού νερού χρήσης.
Το M-Thermal είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης και ψύξης χώρου, καθώς και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Προσφέρει ολοκληρωμένη λύση θέρμανσης καθ' όλο το έτος.
Οι αντλίες θερμότητας Inventor, σχεδιασμένες με κριτήρια την άνεση και την εξοικονόμηση ενέργειας, αποτελούν την ιδανική λύση για τη θέρμανση και ψύξη του χώρου σας καθώς και για την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης.
H εταιρεία GREE Electric Appliances Inc. είναι σήμερα ο μεγαλύτερος εξειδικευμένος κατασκευαστής συστημάτων κλιματισμού παγκοσμίως, με δυναμικό παραγωγής πλέον των 60 εκ. οικιακών κλιματιστικών και 5.5 εκ. κεντρικών μονάδων αντίστοιχα.
Οι αντλίες θερμότητας Nimbus NET, πλήρως σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από την Ariston, προσφέρουν λύσεις αιχμής για μέγιστη άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας.
Τα Συστήματα θέρμανσης αέρος-νερού της Samsung χρησιμοποιούν καινοτόμα τεχνολογία αντλίας θερμότητας για μέγιστη άνεση και χαμηλό κόστος λειτουργίας.Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης