ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ

Πόσο απαραίτητα είναι τα μαγνητικά φίλτρα στις εγκαταστάσεις θέρμανσης;

Κάθε σύστημα  που χρησιμοποιεί το νερό για μεταφορά θερμικού φορτίου, είτε για θέρμανση είτε για ψύξη είναι πολύ πιθανό με την πάροδο του χρόνου να μην έχει σωστή κυκλοφορία.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το νερό διαβρώνει τα μεταλλικά στοιχεία του συστήματος και δημιουργεί μαύρα οξείδια του σιδήρου που συσσωρεύονται σε διάφορα σημεία μέσα στο σύστημα.

Τα οξείδια αυτά:

  • Φράζουν βάνες
  • Επιβαρύνουν την λειτουργία των κυκλοφορητών
  • Βουλώνουν εναλλάκτες θερμότητας
  • Διαβρώνουν τα σώματα (όταν υπάρχουν)
  • Μειώνουν την απόδοση του συστήματος
  • Προκαλούν βλάβες

Πώς λειτουργούν τα μαγνητικά φίλτρα?

Ενώ υπάρχει μεγάλος αριθμός διαμορφώσεων, τα περισσότερα μαγνητικά φίλτρα λειτουργούν με την παραγωγή μαγνητικού πεδίου ή ζωνών φόρτωσης που συλλέγουν μαγνητικά σωματίδια σιδήρου και χάλυβα. Οι μαγνήτες είναι διατεταγμένοι γεωμετρικά για να σχηματίσουν ένα μαγνητικό πεδίο που έχει μη ομοιόμορφη πυκνότητα ροής.

Τα σωματίδια διαχωρίζονται πιο αποτελεσματικά όταν υπάρχει ισχυρή μαγνητική κλίση (ρυθμός αλλαγής της ισχύος του πεδίου με την απόσταση) από το χαμηλό στο υψηλό. Με άλλα λόγια, όσο υψηλότερη είναι η μαγνητική κλίση, τόσο ισχυρότερη είναι η μαγνητική δύναμη που προσελκύει τα σωματίδια που τα έλκουν προς τις ζώνες φόρτωσης. Η αντοχή της μαγνητικής κλίσης καθορίζεται από την πυκνότητα ροής, την απόσταση και την ευθυγράμμιση των μαγνητών.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι μαγνητών σε αυτά τα φίλτρα. Οι μαγνήτες που χρησιμοποιούνται σε ορισμένα φίλτρα μπορούν να έχουν πυκνότητα ροής (μαγνητική αντοχή) έως και 28.000 gauss. Συγκρίνετε αυτό το επίπεδο με ένα συνηθισμένο μαγνήτη ψυγείου μεταξύ 60 και 80 gauss. Όσο υψηλότερη είναι η πυκνότητα ροής, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανή μαγνητική κλίση και η μαγνητική δύναμη που επενεργεί στα κοντινά σωματίδια σιδήρου και χάλυβα.

 


Μαγνητικό - Υδροκυκλωνικό φίλτρο Trappex Centramag 2 με διπλό μαγνητικό φίλτρο το οποίο μεγιστοποιεί τη διάρκεια ζωής του λέβητά σας. Εύκολη εγκατάσταση και συντήρηση χωρίς αποσυναρμολόγηση υδραυλικών συνδέσεων.
H Fernox με εμπειρία πάνω από 50 χρόνια στον τομέα της φροντίδας του οικιακού ζεστού νερού, κατασκεύασε μια σειρά προϊόντων που βοηθούν στη συντήρηση της απόδοσης των συστημάτων κεντρικής θέρμανσης.
Η Sentinel είναι μια εταιρεία με σαφή στόχο: προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες επεξεργασίας νερού που παρέχουν την καλύτερη προστασία σε δίκτυα θέρμανσης και ζεστού νερού καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής τους.
Η HEATMAX παρουσιάζει το επαναστατικό φίλτρο Heatmax Vortex 3πλής δράσης, που εντοπίζει και συλλέγει όλα τα μαγνητικά και μη σιδηρούχα σωματίδια του συστήματος θέρμανσης.Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης