ΨΥΚΤΕΣ ΝΕΡΟΥ (CHILLER)

Οι ψύκτες προσφέρουν εξαιρετικά αποδοτικές λύσεις κλιματισμού για διάφορες εφαρμογές, από μικρά καταστήματα έως μεγάλες επαγγελματικές εγκαταστάσεις και εφαρμογές συνοικιακής ψύξης. Πολλές εξειδικευμένες βιομηχανικές επιχειρήσεις υψηλής ενεργειακής κατανάλωσης βασίζονται σε ψύκτες για να ελέγχουν με ακρίβεια την ψύξη και τον κλιματισμό που απαιτούνται κατά τις παραγωγικές τους διαδικασίες. Σε συνδυασμό με μονάδες fan coil για θέρμανση και ψύξη εσωτερικών χώρων, οι ψύκτες μπορούν επίσης να ελέγχουν τον κλιματισμό της εγκατάστασης. Όταν μιλάμε λοιπόν για συστήματα παγωμένου νερού, σίγουρα ένα μέγεθος δεν είναι κατάλληλο για όλες τις απαιτήσεις.

- Μηχανήματα αέρος-νερού

Αερόψυκτα μηχανήματα νερού- Ψύκτες νερού (Αir -to- Water systems). Oι αερόψυκτοι ψύκτες νερού, ανάλογα με την δυναμικότητα τους, συναντώνται και σε εγκαταστάσεις ημικεντρικού κλιματισμού αλλά και σε εγκαταστάσεις κεντρικού κλιματισμού και καλύπτουν πλήθος εφαρμογών οικιακού και εμπορικού κλιματισμού.

- Μηχανήματα νερού-αέρος

Υδρόψυκτα μηχανήματα αέρα-Μονάδες αέρα (Water Cooled Units). Είναι γνωστά μηχανήματα κυρίως ως τύπου CONCOLE (κονσόλες υδρόψυκτες) και χρησιμοποιούνται ως μονάδες απευθείας εκτόνωσης και κυρίως με υδρόψυκτο συμπυκνωτή ο οποίος ψύχεται είτε με νερό απορριπτόμενο, είτε με νερό ψυχόμενο από πύργο ψύξης σε κεντρικές εγκαταστάσεις (Ηydronic systems). Eίναι προφανείς οι λόγοι, που τα μηχανήματα αυτά βαίνουν προς κατάργηση από την αγορά.

- Μηχανήματα νερού-νερού 

Πρόκειται για υδρόψυκτα μηχανήματα νερού- Ψύκτες νερού (Water- Cooled Chillers). Oι υδρόψυκτοι ψύκτες συναντώνται μόνο σε εγκαταστάσεις κεντρικού θερινού κλιματισμού.

Οι αερόψυκτοι ψύκτες είναι η συνήθης επιλογή. Περιλαμβάνουν μοντέλα μόνο ψύξης ή αντλίας θερμότητας και είναι μια οικονομική, ευέλικτη και αποδοτική λύση για εφαρμογές κλιματισμού εσωτερικών χώρων και εγκαταστάσεις όπου απαιτείται υψηλή απόδοση και αξιοπιστία.

Οι ψύκτες δωρεάν ψύξης μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας έως και 75% κατά τις ψυχρότερες εποχές. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι +2 °C ή χαμηλότερη, η ψύξη γίνεται σχεδόν δωρεάν, μειώνοντας σημαντικά το λειτουργικό κόστος και μεγιστοποιώντας την ωφέλιμη διάρκεια ζωής του ψύκτη.

Οι υδρόψυκτοι ψύκτες είναι μικροί και απαιτούν πολύ περιορισμένο χώρο στο μηχανοστάσιο. Οι ψύκτες αυτοί χρησιμοποιούνται σε εμπορικές και βιομηχανικές εφαρμογές και παρέχουν κρύο και ζεστό νερό, οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ψύξη, θέρμανση ή και για τα δύο ταυτόχρονα.

Οι ψύκτες χωρίς συμπυκνωτή είναι ευέλικτοι και μικροί, επειδή χρησιμοποιούν εξωτερικό συμπυκνωτή. Χρησιμοποιούνται για εφαρμογές ειδικών απαιτήσεων λόγω περιορισμών χώρου, θορύβου ή ακραίων συνθηκών λειτουργίας.

Οι μονάδες συμπύκνωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεγάλη γκάμα εφαρμογών κλιματισμού, ψύξης και εξαερισμού.

 


Από το 1902 που ο Willis Carrier έθεσε τις βάσεις του μοντέρνου κλιματισμού, η Carrier είναι η πρώτη εταιρία στον κόσμο, στον σχεδιασμό, την παραγωγή και την πώληση μηχανημάτων & συστημάτων κλιματισμού.Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης