ΤΥΠΟΥ ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ (COMPACT)

Η αντλία θερμότητας είναι μια συσκευή που μεταφέρει θερμή ενέργεια από μια πηγή θερμότητας που ονομάζεται θερμική δεξαμενή. Οι αντλίες θερμότητες μεταφέρουν θερμική ενέργεια στην αντίθετη διεύθυνση από την πηγαία μεταφορά θερμότητας, απορροφώντας θερμότητα από ένα ψυχρό μέρος και απελευθερώνοντας την σε ένα θερμότερο. Η αντλία θερμότητα χρησιμοποιεί ένα μικρό μέρος της εξωτερικής ενέργειας για να επιτύχει το διεργασία μεταφοράς ενέργειας από την πηγή θερμότητας στην θερμική δεξαμενή. Ο συνηθέστερος σχεδιασμός μιας θερμικής αντλίας περιλαμβάνει τέσσερα κύρια μέρη: ένα συμπυκνωτή, μία εκτονωτική βαλβίδα, έναν εξατμιστή και ένα συμπιεστή. Το μέσο μεταφοράς θερμότητας που κυκλοφορεί κατά μήκους των τεσσάρων αυτών μερών ονομάζεται ψυκτικό (φρέον). Όταν η αντλία θερμότητας χρησιμοποιείται για θέρμανση, χρησιμοποιεί τον ίδιο βασικό ψυκτικό κύκλο που χρησιμοποιείται από ένα air- condition ή ένα ψυγείο, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση – απελευθερώνοντας θερμότητα σε έναν ορισμένο χώρο απ’ ότι στο περιβάλλον. Στην προκειμένη περίπτωση, οι αντλίες θερμότητας γενικά αντλούν θερμότητα από το ψυχρότερο εξωτερικό αέρα ή από το έδαφος.

Αντλίες θερμότητας οι οποίες εμπεριέχουν ολόκληρο τον εξοπλισμό τους σε μία συσκευή (χαρακτηρίζονται ως monoblock ή compact) και είναι κατασκευασμένες για εγκατάσταση σε εξωτερικό χώρο, ώστε να "αντλούν" άμεσα ενέργεια από τον περιβάλλον ατμοσφαιρικό αέρα. Υπάρχουν βέβαια και κάποια μοντέλα τα οποία έχουν την δυνατότητα να συνδεθούν με αεραγωγούς, ώστε να είναι εφικτό να εγκατασταθούν και σε εσωτερικό χώρο.


Συνδυάζονται άψογα με διαδεδομένα συστήματα, ενδοδαπέδιας θέρμανσης, κλασικά σώματα, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με ηλιακές εγκαταστάσεις για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.
Οι αντλίες θερμότητας αέρος-νερού Therma V Μοnobloc διατηρούν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές και οφέλη των Therma V Split Μεσαίων θερμοκρασιών, ενώ ενσωματώνουν στην εξωτερική τους μονάδα όλο το υδραυλικό μέρος, απαλείφοντας τη χρήση εσωτερικής μονάδας.
Τα συστήµατα Daikin Altherma µπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες µας για θέρµανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης και παράλληλα να συνδυαστούν µε ηλιακούς συλλέκτες αποτελώντας µια ολοκληρωµένη λύση για κάθε κατοικία.
Αντλίες θερμότητας Carrier για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης για κατοικίες και επαγγελματικές εφαρμογές με εύκολη εγκατάσταση.
Το M-Thermal είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης και ψύξης χώρου, καθώς και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης. Προσφέρει ολοκληρωμένη λύση θέρμανσης καθ' όλο το έτος.
Οι αντλίες θερμότητας Nimbus NET, πλήρως σχεδιασμένες και κατασκευασμένες από την Ariston, προσφέρουν λύσεις αιχμής για μέγιστη άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας.Θα μας βρείτε:

Γυμν. Μικρού 11Α (προέκταση Μαρτίου) Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 947969
Fax : 2310 947969
E-mail: [email protected] / [email protected]

 

Άφυτος Χαλκιδικής
Tηλ.: 23740 91749
Fax : 23740 91749
E-mail: [email protected]

Follow Us On

    
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης