ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ ΑΕΡΙΟΥ

Λέβητες (επιδαπέδιοι) με εξωτερικό ή ενσωματωμένο καυστήρα φυσικού αερίου οι οποίοι για την λειτουργία τους απαιτείται κατασκευή λεβητοστασίου με κυκλοφορητές, όργανα ελέγχου, διατάξεις ασφαλείας κ.τ.λ. ενώ για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης απαιτείται σύνδεση με συσσωρευτή (boiler). Αυτού του είδους οι λέβητες συναντώνται κυρίως σε συστήματα θέρμανσης μεγάλης ισχύος όπως: μεγάλες κατοικίες,  κεντρικά συστήματα θέρμανσης, βιομηχανία, αλλά και σε μικρότερης ισχύος όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος για την κατασκευή λεβητοστασίου και απαίτηση για πιο στιβαρή κατασκευή.

Λέβητας με τεχνολογία συμπύκνωσης

Αξιοποιώντας την θερμότητα των καυσαερίων οι λέβητες συμπύκνωσης επιτυγχάνουν βαθμό απόδοσης που φθάνει έως και 109% έναντι 90% των συμβατικών.

Οι συμβατικοί λέβητες δεν εκμεταλλεύονται την ενέργεια που βρίσκεται στα καυσαέρια με μορφή θερμότητας, η οποία και διαφεύγει από την καπνοδόχο. Μέσω της τεχνολογίας συμπύκνωσης με την καύση του ίδιου ποσού καυσίμου το κύκλωμα θέρμανσης απορροφά επιπλέον ενέργεια από την υψηλή θερμότητα των καυσαερίων 

Συγκεκριμένα η θερμότητα που ανακτάται χωρίζεται σε αισθητή και λανθάνουσα (συμπύκνωσης) θερμότητα. Αισθητή είναι η θερμότητα που ανακτήθηκε από τα καυσαέρια τα οποία πλέον διαφεύγουν από την καπνοδόχο σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία. Ενώ λανθάνουσα είναι η θερμότητα που εκλύθηκε από την συμπύκνωση του υδρατμού που περιείχαν τα καυσαέρια, καθώς κατά την αλλαγή φάσης από αέρια (υδρατμός) σε υγρή φάση (νερό) εκλύεται θερμότητα.

Επίσης οι λέβητες συμπύκνωσης σαν προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας  συνοδεύονται συχνά και από διάφορες βελτιώσεις έναντι της προηγούμενης γενιάς λεβήτων όπως:

  • Μεγαλύτερο εύρος  και αυτοπροσαρμογή ισχύος δίνοντας τη δυνατότητα για οικονομικότερη λειτουργία σε μερικό φορτίο π.χ. (ήπιες καιρικές συνθήκες, πολλών αυτονομιών).
  • Ανεμιστήρες καυσαερίων τύπου inverter με αποτέλεσμα την βελτίωση της καύσης.
  • Κυκλοφορητές inverter, για σωστότερη λειτουργία με μικρότερη κατανάλωση ρεύματος.
  • Εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα για έλεγχο καυσίμου και διαχείριση καύσης.
  • Χαμηλές εκπομπές  NOx.

 


Πιστοποιημένοι λέβητες μεγάλης ισχύος από τη BAXI. Μία ολοκληρωμένη λύση θέρμανσης με άριστη εναλλαγή θερμότητας και κορυφαία ποιότητα.
Η Buderus με την κορυφαία τεχνολογία και γερμανική ποιότητα σας προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιδαπέδιων λεβήτων αερίου και για την οικιακή και επαγγελματική χρήση.
Οι νέοι λέβητες συμπύκνωσης αερίου WOLF MGK είναι η εξέλιξη στην τεχνολογία συμπύκνωσης αερίου! Μέγιστη απόδοση με ελάχιστη κατανάλωση.
Οι επιδαπέδιοι λέβητες Condens 2000 F - "Regular" και Condens 3000 F "System", είναι η ιδανική πρόταση για την εύκολη και οικονομική θέρμανση παλαιών και νέων κατοικιών.Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης