ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ

Μετά τον υπολογισμό των απωλειών των χώρων που θα θερμάνουμε πρέπει να επιλέξουμε τα κατάλληλα σώματα που θα προσφέρουν στο χώρο θερμική ισχύ τουλάχιστον ίση με τις απώλειες.

Για να επιλέξουμε τα θερμαντικά σώματα, εκτός από τις απώλειες θα πρέπει να γνωρίζουμε και τα παρακάτω:
1. Τις θέσεις που θα τοποθετηθούν τα σώματα, άρα και το διαθέσιμο χώρο. Συχνά ο χώρος δεν επαρκεί για το μέγεθος του επιλεγέντος σώματος και τότε ή θα πρέπει να επιλέξουμε άλλη θέση, ή να τοποθετήσουμε και άλλο σώμα στο δωμάτιο, ώστε το άθροισμα της ισχύος των σωμάτων να ισούται με τις απώλειες του δωματίου.
2. Το είδος του δικτύου. Αν δηλαδή τα σώματα θα τροφοδοτηθούν στο δίκτυο νερού παράλληλα ή εν σειρά. Τα σώματα τροφοδοτούνται παράλληλα όταν το σύστημα του δικτύου είναι δισωλήνιο και εν σειρά όταν το σύστημα των σωληνώσεων είναι μονοσωλήνιο. Στο μονοσωλήνιο σύστημα θα πρέπει να προβούμε σε διόρθωση της ισχύος των σωμάτων.
3. Το είδος των σωμάτων που θα τοποθετηθούν. Υπάρχουν σώματα κλασσικά (ΑΚΑΝ), panels, αλουμινίου, σωληνωτά, δυναμικής εκφόρτισης, κ.λ.π.

Τα θερμαντικά σώματα είναι εναλλάκτες θερμότητας, οι οποίοι αποδίδουν στο χώρο τη θερμότητα που μεταφέρεται από ένα φορέα. Ο φορέας αυτός της θερμότητας μπορεί να είναι το ζεστό νερό, το υπέρθερμο νερό ο ατμός ή ο ζεστός αέρας.
Ο πιο συνηθισμένος φορέας είναι το ζεστό νερό.
Ο τρόπος θέρμανσης του χώρου από τα θερμαντικά σώματα είναι η μεταφορά και η ακτινοβολία. Υπάρχουν σώματα τα οποία θερμαίνουν κυρίως με ακτινοβολία, τα οποία τα ονομάζουμε radiators και σώματα που θερμαίνουν κυρίως με μεταφορά τα οποία τα ονομάζουμε convectors.
Τα περισσότερα σώματα θερμαίνουν και με τους δυο τρόπους. Τέτοια σώματα είναι τα ΑΚΑΝ, τα πάνελ και τα σώματα αλουμινίου.

ΠΗΓΗ: Παναγιώτης Φαντάκης

 


Τα Γερμανικά θερμαντικά σώματα σειριακής ροής KERMI σχεδιάστηκαν με στόχο την επίτευξη κορυφαίας ενεργειακής απόδοσης και υψηλής αισθητικής.
Θερμαντικά σώματα της κορυφαίας Oλλανδικής εταιρίας Brugman. Τα σώματα Brugman έχουν υψηλές τεχνικές προδιαγραφές.
Η RADSON αποτελεί σήμερα έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές θερμαντικών σωμάτων στην Ευρώπη και είναι μέλος του group RETTIG, φιλανδικού πολυεθνικού ομίλου.
Με την προηγμένη τεχνολογία κατασκευής και τους ειδικά διαμορφωμένους αυλούς, εξασφαλίζουν ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας στο μπροστινό μέρος.
Κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας χάλυβα, βαμμένο με διπλή ηλεκτροστατική βαφή, για τέλεια αισθητική εμφάνιση και απεριόριστη αντοχή κατά της οξείδωσης.
Θέλουμε να σας δώσουμε το καλύτερο. Αυτό σημαίνει ότι σας παρέχουμε την καλύτερη θερμική απόδοση, σε συνδυασμό με τον καλύτερο σχεδιασμό.
Τα θερμαντικά σώματα Grubber κατασκευάζονται σε γραμμές παραγωγής τελευταίας τεχνολογίας και δοκιμάζονται το κάθε ένα χωριστά σε πίεση δοκιμής 13bar.
Τα θερμαντικά σώματα SPLENDID παράγονται με την εμπειρία ετών, μέσω διαδικασιών που έχουν δοκιμαστεί και εγκριθεί από διεθνείς οργανισμούς ως προς την ποιοτική τους πιστοποίηση.
Ένα θερμαντικό σώμα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό μέσο παροχής θερμότητας. Έχουμε πλέον απεριόριστες επιλογές σχεδιασμού και λειτουργικότητας.
Τα θερμαντικά σώματα τύπου ΑΚΑΝ, εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες θερμάνσεως, γιατί δίνουν στο χώρο 60% της θερμότητας με αγωγιμότητα και 40% της θερμότητας με ακτινοβολία.
Απλοί και άνετοι: Οι υψηλής ποιότητας ηλεκτρικοί θερμοπομποί της Bosch προσφέρουν ευχάριστη ζεστασιά στο σπίτι σας με το πάτημα ενός κουμπιού.Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης