ΥΛΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ

Η αυτονομία στην θέρμανση, αποτελεί ένα επαναστατικό στοιχείο στην κεντρική θέρμανση. Επιτρέπει στον ιδιοκτήτη κάθε διαμερίσματος, (σε μια πολυκατοικία με κοινό λεβητοστάσιο), να επιλέγει την θερμοκρασία χώρου και τον χρόνο λειτουργίας για το δικό του διαμέρισμα. Με την αυτονομία δηλαδή, η εγκατάσταση για κάθε διαμέρισμα λειτουργεί, μόνο όταν θέλει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος.

Τα συστήματα αυτονομίας, δίνουν την δυνατότητα εφαρμογής, για ειδικές επίσης απαιτήσεις και πλήθος άλλων απλών η πολύπλοκων εφαρμογών. Έτσι, μπορεί να εφαρμοστεί σε μεζονέτες, δίνοντας την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη, να ρυθμίζει την θερμοκρασία των χώρων σύμφωνα με τις ανάγκες του (άλλη θερμοκρασία χώρου στα υπνοδωμάτια, διαφορετική στο μεσαίο και διαφορετική στο ισόγειο).

Επίσης, η αυτονομία μπορεί να εφαρμοστεί και στην παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, χωρίς να θερμαίνουμε και τους χώρους συγχρόνως.

Άλλη εφαρμογή είναι και η παράλληλη λειτουργία δυο λεβήτων (υγρών και στερεών καυσίμων συνήθως) επιτρέποντας στον λέβητα με την μεγαλύτερη θερμοκρασία, να στείλει νερό προς τα θερμαντικά σώματα.

Τέλος, ακόμη μια εφαρμογή είναι και η θέρμανση ζεστού νερού χρήσης σε μπόιλερ, από διαφορετικές πήγες θερμότητας (π.χ ηλιακοί συλλέκτες και λέβητας).

ΠΗΓΗ: Levitostasia.net


Η βάνα αυτή αποτελείται, από τον κορμό και τον ηλεκτρικό μηχανισμό κίνησης. Ο κορμός είναι συνήθως ορειχάλκινος, μέσα στον οποίο περιστρέφεται μια σφαίρα με την βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα. Ο μηχανισμός κίνησης είναι συνήθως, ένας ισχυρός μικρός μονοφασικός κινητήρας.
Οι ωρομετρητές μετρούν ώρες λειτουργίας της εγκατάστασης, οι ογκομετρητές όγκο νερού και οι θερμιδομετρητές ενέργεια.
Ο πίνακας αυτονομίας ή ωρομετρητών, είναι ένα μεταλλικό η πλαστικό κουτί, όπου μέσα σε αυτό υπάρχει ηλεκτρονική πλακέτα, για διάφορες λειτουργίες. Στο καπάκι του πίνακα είναι τοποθετημένοι οι ωρομετρητές και γι' αυτό τους ονομάζουμε και πίνακες ωρομετρητών.
Οι τρίοδες βάνες είναι ρυθμιστικά όργανα τα οποία μας επιτρέπουν να ρυθμίζουμε με ακρίβεια τις εγκαταστάσεις θέρμανσης και να εξασφαλίζουμε σημαντική οικονομία στα καύσιμα.Θα μας βρείτε:

Γυμν. Μικρού 11Α (προέκταση Μαρτίου) Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 947969
Fax : 2310 947969
E-mail: [email protected] / [email protected]

 

Άφυτος Χαλκιδικής
Tηλ.: 23740 91749
Fax : 23740 91749
E-mail: [email protected]

Follow Us On

    
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης