ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Ως υβριδικό σύστημα θέρμανσης-ψύξης ορίζεται το σύστημα που συνδυάζει επιμέρους υποσυστήματα παραγωγής θερμικής ενέργειας, ώστε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα πλεονεκτήματα κάθε τεχνολογίας.

Τα υβριδικά συστήματα συνήθως συνδυάζουν τις πιο αποδοτικές «πράσινες» τεχνολογίες, τις συμβατικές πηγές θερμικής ενέργειας, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και τις Νέες Τεχνολογίες στον έλεγχο και τον αυτοματισμό των συστημάτων θέρμανσης-ψύξης.

Ένα τέτοιο προϊόν είναι η υβριδική αντλία θερμότητας διαιρούμενου τύπου (split) χαμηλών θερμοκρασιών με προσαρμοσμένη στην εσωτερική μονάδα ένα λέβητα συμπύκνωσης φυσικού αερίου. Έτσι με αυτό το σύστημα θέρμανσης μπορεί να εξασφαλιστεί ακόμη πιο οικονομική  λειτουργία για τη θέρμανση του χώρου μας. Ο χρήστης έχει την δυνατότητα να εισάγει τις τιμές μονάδας ρεύματος και φυσικού αερίου στην υβριδική αντλία. Με βάση τα δεδομένα που συλλέγει από τους αντίστοιχους αισθητήρες αποφασίζει ποια λειτουργία από τις δύο είναι οικονομικά συμφέρουσα για τον χρήστη και πιο οικολογική σε σχέση με τα περιβαλλοντολογικά κριτήρια που έχουν εγκατασταθεί στο λειτουργικό της. Οι υψηλοί συντελεστές απόδοσης που προσφέρει η λειτουργία της αντλίας θερμότητας θεωρείται Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας, με βάση τις τιμές μονάδων ενέργειας που ισχύουν στην Ελλάδα.

Η χρήση της υβριδικής αντλίας θερμότητας με ενσωματωμένο λέβητα συμπύκνωσης φυσικού αερίου δεν έχει μόνο το πλεονέκτημα των υψηλών συντελεστών απόδοσης, αλλά έρχεται να καλύψει αστοχίες ή παραλείψεις που θα γίνουν κατά την επιλογή της.

Κάποια βασικά σημεία που κάνουν την επιλογή της μονόδρομο είναι:

  • Κατά τη μελέτη του χώρου τοποθέτησης της, πολλές φορές λαμβάνουμε υπόψη χαμηλότερες θερμοκρασίες περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να μας οδηγήσει στην επιλογή μεγαλύτερης αντλίας θερμότητας. Πλέον μπορούμε να καλύψουμε αυτές ακριβώς της συνθήκες με έναν λέβητα αερίου συμπύκνωσης, και η απαιτούμενη ισχύς της αντλίας να μειωθεί.
  • Στην υβριδική αντλία θερμότητας όσο το σημείο λειτουργίας της και οι συνθήκες εξωτερικού περιβάλλοντος μεταφράζονται σε υψηλό COP (βαθμός απόδοσης), λειτουργεί με το ηλεκτρικό ρεύμα. Όταν όμως ο COP πέσει και η δαπάνη σε ηλεκτρικό ρεύμα αυξηθεί, τότε ξεκινά η ταυτόχρονη λειτουργία του λέβητα, διατηρώντας την αντλία σε σταθερό φορτίο. Η ταυτόχρονη λειτουργία διατηρείται μέχρι το επόμενο βήμα επιδείνωσης των συνθηκών εξωτερικού περιβάλλοντος. Τότε, η αντλία θερμότητας σταματά και αναλαμβάνει όλο το φορτίο ο λέβητας αερίου.
  • Το ζεστό νερό χρήσης παράγεται με τη λειτουργία του λέβητα συμπύκνωσης αερίου, χωρίς να χρειάζεται η τοποθέτηση μπόιλερ στο δίκτυο της θέρμανσης. Με αυτό τον τρόπο, όταν η θέρμανση του χώρου εξασφαλίζεται από την αντλία θερμότητας, μπορεί να υπάρχει ταυτόχρονη παροχή ζεστού νερού χρήσης από τον λέβητα συμπύκνωσης, με αποτέλεσμα βέλτιστη άνεση στον καταναλωτή.
  • Δεν χρειάζεται να αντικατασταθούν τα υπάρχοντα θερμαντικά σώματα (έως και 80°C) ούτε οι σωληνώσεις, αρκεί να γίνει ένα σωστό πλύσιμο σε αυτά και να τοποθετηθούν τα κατάλληλα φίλτρα.

 

Η καινοτομία του υβριδικού συστήματος είναι ο τέλειος συνδυασμός της καλύτερης τεχνολογίας συμπύκνωσης που προτείνει η Ariston, τη σειρά ONE, με την τελειότητα της αντλίας θερμότητας Ariston Nimbus M NET.
Υβριδικά συστήματα θέρμανσης ΒΑΧΙ για αισθητά μειωμένο κόστος στον οικιακό ή επαγγελματικό χώρο. Πράσινες εφαρμογές με εγγύηση ποιότητας.
Υβριδικό σύστημα αντλίας θερμότητας αέρος-νερού που συνδυάζει την τεχνολογία αντλίας θερμότητας με την τεχνολογία λέβητα συμπύκνωσης αερίου.Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης