ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ

Η ενδοδαπέδια θέρμανση, που θεωρείται από πολλούς καινοτομία στο πεδίο των εφαρμογών θέρμανσης, αποτελεί τεχνική που εμφανίζεται στην αρχαιότητα με βασική καύσιμη ύλη τα καυσόξυλα και μέσο μετάδοσης τον αέρα, που διαχέονταν σε υπόγεια κανάλια κάτω από τα δάπεδο. Τα τελευταία τριάντα χρόνια και σχεδόν παράλληλα με την εμφάνιση των πλαστικών σωλήνων, ξανακάνει έντονη την παρουσία της με εξελιγμένες τεχνικές μεθόδους εφαρμογής.
 
Η ενδοδαπέδια θέρμανση λειτουργεί με νερό χαμηλής θερμοκρασίας, από 30°C - 45°C, που κυκλοφορεί σε σωλήνες εγκιβωτισμένους στο δάπεδο. Η θέρμανση διαχέεται ομοιόμορφα στο χώρο μέσω ακτινοβολίας ζεσταίνοντάς τον και προσφέροντας μια αίσθηση θερμικής θαλπωρής, με χαμηλότερο λειτουργικό κόστος. Η χρήση του δαπέδου σαν θερμαντικό σώμα είναι το χαρακτηριστικό που προσδίδει στην ενδοδαπέδια  τη πλειοψηφία των πλεονεκτημάτων που εμφανίζει.

Τα συστήματα θέρμανσης δαπέδου μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς χώρους ως ολοκληρωμένα συστήματα θέρμανσης στα εξής κτίρια, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας: 

  • Κτίρια κατοικιών
  • Δημόσια κτίρια
  • Βιομηχανικά κτίρια

Η θέρμανση δαπέδου καλύπτει, λόγω του υψηλού ποσοστού ακτινοβολούμενης ενέργειας, τις ειδικές θερμικές ανάγκες των νέων κτιρίων.

Σε συνδυασμό με τους εύκαμπτους και μη διαπερατούς από το οξυγόνο θερμοσωλήνες, που κατασκευάζονται από υψηλής δικτύωσης πολυαιθυλένιο με την μέθοδο των υπεροξειδίων, προσφέροντας στον χρήστη πέντε διαφορετικά συστήματα για τη θέρμανση δαπέδου, τα οποία διακρίνονται για την ασφαλή και γρήγορη τοποθέτησή τους. 

Η παγκόσμια μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος και για την μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας, έχει επηρεάσει τον τρόπο κατασκευής των σύγχρονων κτιρίων. Η ιδανική θερμομόνωση και ο βιοκλιματικός σχεδιασμός είναι στοιχεία που κυριαρχούν στη σύγχρονη κατασκευή κτιρίων, κάθε χρήσης.

Ένα ενδοδαπέδιο σύστημα έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για μία υγιεινή θέρμανση προσφέροντας την απαραίτητη ευεξία που επιβάλλει η ανθρώπινη φυσιολογία, σε συνδυασμό με το μέγιστο βαθμό απόδοσης.

 


Το ενδοδαπέδιο σύστημα της Giacomini δημιουργήθηκε για την θέρμανση κτηρίων και χρησιμοποιεί νερό σε χαμηλή θερμοκρασία. Η μεταφορά θερμότητας από το πάτωμα στο περιβάλλον πραγματοποιείται μέσω της ακτινοβολίας.
Η REHAU προσφέρει τις κατάλληλες λύσεις για όλες τις εφαρμογές, οπότε μπορείτε να πληροφορηθείτε για τα συστήματα θέρμανσης είτε πρόκειται για νέα οικοδομή ή για ανακαίνιση ή για ειδικές εφαρμογές.
Η Interplast, με πολύχρονη εμπειρία στον τομέα παραγωγής πλαστικών σωλήνων, παράγει το σωλήνα Como – floor για χρήση στην ενδοδαπέδια θέρμανση σύμφωνα με όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές.Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης