Φυσικό Αέριο - Ενδοδαπέδια Θέρμανση - Φωτοβολταϊκά - Ηλιοθερμία
English

Είσοδος μελών

Εφαρμογές Κλιματισμού
Θέρμανσης & Εξαερισμού
Ανταλλακτικά Καυστήρων
 

SATURN ΛΕΒΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΣΕΙΡΑ CALTHERM


SATURN ΛΕΒΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΣΕΙΡΑ CALTHERM
SATURN ΛΕΒΗΤΕΣ ΞΥΛΟΥ ΣΕΙΡΑ CALTHERM

Ο λέβητας στερεών καυσίμων της Saturn, Caltherm, είναι ένας χαλύβδινος λέβητας κατασκευασμένος με την αρχή της οριζόντιας κυκλοφορίας αερίων καύσης τριών οδών. Ο θάλαμος καύσης του λέβητα, λόγω του μεγάλου όγκου του και της σωστής του διαμόρφωσης, είναι ικανός να διατηρεί μεγάλη ποσότητα καυσίμου και να επιτυγχάνει υψηλή απόδοση. Επιπρόσθετα επειδή η κάτω σχάρα του λέβητα είναι υδρόψυκτη ο λέβητας είναι ικανός να διατηρεί επαρκείς θερμοκρασίες νερών προσαγωγής στο κύκλωμα της θέρμανσης μέχρι να καταναλωθούν όλα τα καύσιμα στο θάλαμο καύσης. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του λέβητα Saturn είναι ο έλεγχος της έντασης της καύσης όχι με μηχανικό (θερμοστατική βαλβίδα – μηχανικό τάμπερ) τρόπο αλλά με τον έλεγχο των στροφών ενός inverter type ανεμιστήρα. Ο έλεγχος της καύσης με την ρύθμιση των στροφών του ανεμιστήρα οδηγεί σε μεγαλύτερη οικονομία, υψηλότερο βαθμό απόδοσης (82 %) αλλά και σε μεγαλύτερη αυτονομία (4 με 5 ώρες λειτουργίας σε πλήρες φορτίο με ένα ανεφοδιασμό). Η φόρτωση των ξύλων γίνεται από ξεχωριστή πόρτα στο πάνω μέρος του λέβητα η οποία είναι κατάλληλα σχεδιασμένη, επιτρέποντας τον ανεφοδιασμό με ξύλα μεγάλου όγκου ενώ η απαγωγή της τέφρας γίνεται από το κάτω μέρος του λέβητα όπου και συλλέγεται σε ειδική ανοξείδωτη τεφροδόχο.
Η λειτουργία του λέβητα ελέγχεται από ένα ηλεκτρονικό πίνακα ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις ακόλουθες λειτουργίες:
• Επιτήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας του λέβητα.
• Έλεγχος του κυκλοφορητή του κυκλώματος θέρμανσης.
• Έλεγχος της καύσης με την αυξομείωση των στροφών του ανεμιστήρα σε 6  διακριτές βαθμίδες.
• Τέλος στα καινούρια μοντέλα θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με θερμοστάτη χώρου για την καλύτερη επιτήρηση της θερμοκρασίας χώρου και την μεγαλύτερη οικονομία.
Ο λέβητας Caltherm της Saturn μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα εξαναγκασμένης ροής λόγω των μεγάλων διόδων νερού εντός του λέβητα. Ο κυκλοφορητής του συστήματος ελέγχεται απευθείας από τον λέβητα ενώ κατά την λειτουργία του ή την παύση του εμφανίζεται αντίστοιχη ένδειξη στον πίνακα ελέγχου.
Ο κυκλοφορητής ξεκινάει αυτόματα όταν η θερμοκρασία του νερού του λέβητα υπερβεί τους 50 βαθμούς Κελσίου ενώ αντίστοιχα κλείνει όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 50 βαθμούς Κελσίου. Αυτό γίνεται για την αποφυγή σχηματισμού συμπυκνωμάτων στον καπναγωγό της εγκατάστασης αλλά και για την καλύτερη αξιοποίηση του ζεστού νερού της θέρμανσης.
Ένα ακόμα πλεονέκτημα του ξυλολέβητα της Saturn, Caltherm, είναι η δυνατότητα υδραυλικής σύνδεσής του τόσο σε κύκλωμα ανοιχτού όσο και σε κλειστού τύπου. Για την ασφαλή λειτουργία του συστήματος κλειστού τύπου προσφέρεται σύστημα προστασίας που απαρτίζεται από έναν χάλκινο εναλλάκτη και μια θερμοστατική βαλβίδα. Σε περίπτωση υπερθέρμανσης ο εναλλάκτης διαρρέεται από κρύο νερό δικτύου ύδρευσης ψύχοντας δραστικά τον λέβητα που στην συνέχεια οδηγείται στην αποχέτευση.
Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο ξυλολέβητας διατίθεται σε 5 μοντέλα, και η ισχύς του ξεκινάει από 25.000 kcal και φτάνει έως και 70.000 kcal.

Μοντέλο : Έχετε 0 προϊόντα στο καλάθι

Ποσότητα:

Photos SATURN - CALTHERM
ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣ
Τεχνικά Χαρακτηριστικά CalthermΤεχνικά Χαρακτηριστικά Caltherm
Ενημερωτικό Φυλλάδιο CalthermΕνημερωτικό Φυλλάδιο Caltherm
Εγχειρίδιο Χρήσης και ΕγκατάστασηςΕγχειρίδιο Χρήσης και Εγκατάστασης
Εγχειρίδιο Χρήσης και Εγκατάστασης ΝέοΕγχειρίδιο Χρήσης και Εγκατάστασης ΝέοΘα μας βρείτε:

Γυμν. Μικρου 11Α (προέκταση Μαρτίου) Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 947969
Fax : 2310 947969

Άφυτος Χαλκιδικής
Tηλ.: 23740 91749
Fax : 23740 91749

info@aircoline.gr
 
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
 

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης