Φυσικό Αέριο - Ενδοδαπέδια Θέρμανση - Φωτοβολταϊκά - Ηλιοθερμία
English

Είσοδος μελών

Εφαρμογές Κλιματισμού
Θέρμανσης & Εξαερισμού
Ανταλλακτικά Καυστήρων
 

ΑΕΡΟΨΥΚΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΙΡΑ 30RH005-013


ΑΕΡΟΨΥΚΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΙΡΑ 30RH005-013
ΑΕΡΟΨΥΚΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΙΡΑ 30RH005-013

ΑΝΤΛΙΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΟΣ - ΝΕΡΟΥ 30RΗ 005-013

ΨΥΚΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ 5 –12 kW

Γενική Περιγραφή Μονάδος

Ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, αερόψυκτη αντλία θερμότητας νερού που χρησιμοποιεί οικολογικό ψυκτικό μέσο HFC-410a με μηδενική επίδραση στο στρώμα του όζοντος. Οι μονάδες είναι εξοπλισμένες με περιστροφικούς συμπιεστές τύπου scroll και χαμηλού θορύβου αξονικούς ανεμιστήρες.

Εξοπλισμός Μονάδος

H αντλία θερμότητας είναι αερόψυκτη, ενιαία και συναρμολογείται στο εργοστάσιο. Μέσα στη μονάδα περιλαμβάνονται όλες οι ηλεκτρικές καλωδιώσεις, οι υδραυλικές σωληνώσεις και ψυχροστάσιο νερού, το σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου, καθώς και το οικολογικό ψυκτικό μέσο HFC-410a. Οι μονάδες είναι ιδιαίτερα συμπαγείς και μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε οποιονδήποτε εξωτερικό χώρο, λόγω των μικρών διαστάσεων και βάρους τους.

Πλαίσιο της μονάδας

Το πλαίσιο και ο πίνακας ελέγχου κατασκευάζονται από γαλβανισμένο ατσάλι και είναι βαμμένα με ψημένη πολυεστερική βαφή. Το χρώμα του πλαισίου είναι γκρι ανοιχτό RAL 7035. Τα πλαίσια του μηχανήματος είναι εύκολα αποσπώμενα για την πρόσβαση σε όλα τα εξαρτήματα της μονάδος.

Το πλαίσιο αντέχει σε έλεγχο 500 ωρών έγχυσης άλατος σύμφωνα με τους κανονισμούς ASTM Β-117 (Η.Π.Α.).

Ανεμιστήρες

 1. Η μονάδα φέρει ένα ή δύο αξονικούς ανεμιστήρες στον συμπυκνωτή απ’ευθείας μετάδοσης κίνησης, με οριζόντια απόρριψη αέρα. Οι ανεμιστήρες είναι στατικά και δυναμικά ζυγοσταθμισμένοι και έχουν προηγμένη σχεδίαση για την πλέον αθόρυβη λειτουργία. Οι φτερωτές των ανεμιστήρων προστατεύονται από μεταλλικό πλέγμα επενδυμένο με πολυμερές υλικό.
 2. Οι κινητήρες του ανεμιστήρα είναι 2-τάχυτοι κινητήρες, που λειτουργούν στην χαμηλή ταχύτητα σε μερικό φορτίο ή χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες. Με τον ηλεκτρονικό έλεγχο η λειτουργία των ανεμιστήρων στην χαμηλή ταχύτητα μπορεί να προγραμματιστεί για την πλέον αθόρυβη λειτουργία σε ώρες κοινής ησυχίας. Η κατηγορία προστασίας του κινητήρα είναι IP 55.

Συμπιεστής

 1. Η μονάδα έχει ερμητικούς συμπιεστές τύπου scroll, ειδικά σχεδιασμένους για λειτουργία με R410a.
 2. Ο κινητήρας ψύχεται από το αέριο αναρρόφησης το οποίο περνά πάνω από τα τυλίγματα του κινητήρα. Ένας ηλεκτρονικός αλγόριθμος επιτρέπει μέχρι 12 εκκινήσεις την ώρα.
 3. Οι κινητήρες των συμπιεστών προστατεύονται από ένα θερμοστάτη ενσωματωμένο στα τυλίγματά τους ή ένα εξάρτημα υπερθέρμανσης συνδεδεμένο με ένα θερμικό ρελέ υπερθέρμανσης.
 4. Οι συμπιεστές έχουν συγκολλητές ψυκτικές συνδέσεις ώστε να εξασφαλίζεται πλήρες ερμητικό κύκλωμα και να ελαχιστοποιείται κίνδυνος διαρροής.

Εξατμιστής

 1. Ο εξατμιστής είναι ανοξείδωτος πλακοειδής εναλλάκτης με χαλκοκόλληση που εξασφαλίζει άριστη μετάδοση θερμότητος και μειωμένες διαστάσεις.
 2. Ο εξατμιστής ελέγχεται και σφραγίζεται σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κώδικα Πίεσης για πίεση λειτουργίας 2300 kPa και για μέγιστη πίεση νερού 1000 kPa.

Συμπυκνωτής

 1. Το στοιχείο είναι αερόψυκτο και κατασκευάζεται από πτερύγια αλουμινίου, μηχανικά συνδεδεμένα σε εσωτερικά πτερυγιοφόρους χάλκινους αυλούς. Οι χάλκινοι αυλοί  καθαρίζονται, αφυγραίνονται και σφραγίζονται.
 2. Τα στοιχεία του συμπυκνωτή ελέγχονται για διαρροές και για πίεση στους 3400 kPa.

Υδροστάσιο

Οι μονάδες 30RΗ έχουν ενσωματωμένο υδροστάσιο, για την γρήγορη και απλή ενσωμάτωση τους σε εφαρμογές κλιματισμού. Περιλαμβάνει όλα τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη διανομή του νερού :

-                      Κυκλοφορητής νερού, τριών ταχυτήτων.

-                      Διακόπτης ροής νερού (water flow switch).

-                      Δοχείο διαστολής.

-                      Βαλβίδα ασφαλείας.

-                      Αποχέτευση.

-                      Εξαεριστικό.

Ηλεκτρονικός Έλεγχος Prodialog Plus

Το ηλεκτρονικό αυτοπροσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου είναι βασισμένο σε μικροεπεξεργαστή. Εξασφαλίζει ευφυή έλεγχο της σειράς εκκίνησης του συμπιεστή και επιτρέπει τη λειτουργία σε χαμηλούς όγκους νερού του συστήματος.

Μπορεί να κάνει τις παρακάτω λειτουργίες:

 1. Έλεγχος απόδοσης βάσει της θερμοκρασίας επιστροφής (ή εξόδου) κρύου νερού σε αντιστοιχία με τη θερμοκρασία εξόδου (ή επιστροφής) νερού.
 2. Ρύθμιση διαστημάτων μείωσης θερμοκρασίας νερού από 0,11°C έως 1,1°C  για μείωση των εκκινήσεων.
 3. Διευκολύνουν τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του κρύου νερού εξόδου ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία ή τη διαφορά θερμοκρασίας του εξατμιστή.
 4. Δυνατότητα διπλού σημείου ρύθμισης θερμοκρασίας νερού.

Το Prodialog Plus έχει ένα αυτοπροσαρμοζόμενο αλγόρυθμο για την προστασία λειτουργίας της μονάδος. Ο αριθμός εκκινήσεων του συμπιεστή αυτόματα προσαρμόζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εφαρμογής, υπολογίζει την θερμοκρασιακή αδράνεια του υδραυλικού κυκλώματος και προστατεύει τον συμπιεστή έναντι των συχνών εκκινήσεων.

 • Προαιρετικά οι μονάδες μπορούν να εξοπλιστούν με CCN Clock Board που δίνει την δυνατότητα πλήρης επικοινωνίας με σύστημα Κεντρικού Ελέγχου Carrier CCN, δίνοντας δυνατότητα πραγματικού χρόνου και επιτρέπει τον χρονοπρογραμματισμό των μονάδων, τον παραλληλισμό και την λειτουργία των ανεμιστήρων στην χαμηλή ταχύτητα.

Απομακρυσμένο Χειριστήριο

Οι μονάδες μπορούν να συνδεθούν με ενσύρματο χειριστήριο που επιτρέπει τον έλεγχο από τη χρήση των βασικών λειτουργιών όπως: έναρξη/εκκίνηση, επιλογή τρόπου λειτουργίας, γενικό συναγερμό βλάβης.

Μοντέλο : 
Καλέστε μας για τιμή
Θα μας βρείτε:

Γυμν. Μικρου 11Α (προέκταση Μαρτίου) Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 947969
Fax : 2310 947969

Άφυτος Χαλκιδικής
Tηλ.: 23740 91749
Fax : 23740 91749

info@aircoline.gr
 
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
 

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης