Φυσικό Αέριο - Ενδοδαπέδια Θέρμανση - Φωτοβολταϊκά - Ηλιοθερμία
English

Είσοδος μελών

Εφαρμογές Κλιματισμού
Θέρμανσης & Εξαερισμού
Ανταλλακτικά Καυστήρων
 

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΟΛΥΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΕΣ (VRF)


Το πολυδιαιρούμενο σύστημα κλιματισμού VRF της Toshiba αποτελεί το πιο σύγχρονο σύστημα κεντρικού κλιματισμού καθώς παρέχει άνεση, ασφάλεια, αξιοπιστία και κυρίως μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας. Αποτελεί την ιδανική λύση για εμπορικά κέντρα, κτίρια γραφείων, ξενοδοχεία και γενικά κτίρια με ειδικές απαιτήσεις.

Inverter
Η υβριδική τεχνολογία DC (Συνεχούς Ρεύματος) Inverter και η προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα συστήματα κλιματισμού της Toshiba εγγυάται την απόλυτη άνεση και την μεγιστοποίηση της εξοικονόμησης ενέργειας.
Τι σημαίνει ακριβώς η λέξη «Inverter»;
Inverter είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται σε πολλές διαφορετικές βιομηχανίες και αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποια σύγχυση. Ένα από τα πιο συνηθισμένο σφάλμα είναι να εξετάσει το inverter, όπως η μονάδα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ψύξη και θέρμανση? αυτό δεν είναι το inverter, αλλά η αντλία θερμότητας. Το σύστημα μεταβλητού ελέγχου inverter είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου που αλλάζει συνεχώς την ταχύτητα περιστροφής του συμπιεστή, μεταβάλλοντας τη συχνότητα ή η τάση. Ένα κλιματιστικό inverter αυξάνει βαθμιαία την ικανότητά του με βάση την ζήτηση του χώρου. Προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία στο δωμάτιο, η τεχνολογία inverter αυξάνει την ταχύτητα περιστροφής του συμπιεστή. Μόλις η επιθυμητή θερμοκρασία επιτευχθεί, ο Inverter σταδιακά μειώνει την ταχύτητα περιστροφής του συμπιεστή για να διατηρήσει σταθερή την επιθυμητή θερμοκρασία χωρίς διακυμάνσεις στην άνεση του χώρου. Με ένα συμβατικό κλιματιστικό σταθερής ταχύτητας, χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την επίτευξη της άνεσης στον χώρο, καθώς ο συμπιεστής περιστρέφεται με την ίδια ταχύτητα συνεχώς. Επιπλέον, όταν η θερμοκρασία του δωματίου φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία, ο αισθητήρας θα σταματήσει τη λειτουργία του συμπιεστή, δημιουργώντας έτσι μια δραστική αλλαγή στην άνεση και διακυμάνσεις στη θερμοκρασία του χώρου.
Ακριβώς όπως ένα αυτοκίνητο ...
Όπως ένα αυτοκίνητο το οποίο απαιτεί την πλήρη ιπποδύναμη του κινητήρα να ανέβει μια απότομη πλαγιά. Το ίδιο συμβαίνει και με την μονάδα κλιματισμού. Όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή ή το δωμάτιο πολύ ζεστό θα πρέπει να κρυώσει γρήγορα. Υπό αυτές τις συνθήκες, η επιλογή του σωστού κλιματιστικό με πλήρη δυναμικότητα θα χρησιμεύσει για να κλιματίσει το δωμάτιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Κατά μήκος ενός επίπεδου δρόμου, μόνο ένα μέρος της ιπποδύναμης του κινητήρα απαιτείται για να διατηρήσει την απαιτούμενη ταχύτητα. Ως αποτέλεσμα, ο οδηγός μπορεί να μειώσει την επιτάχυνση χρησιμοποιώντας λιγότερο καύσιμο. Η κατάσταση αυτή είναι παρόμοια με εκείνη που αντιμετωπίζει ένα κλιματιστικό, όταν το δωμάτιο έχει επιτύχει την επιθυμητή θερμοκρασία. Στη συνέχεια, ο συμπιεστής πρέπει μόνο να τη διατηρήσει. Τα κλιματιστικά σταθερής ταχύτητας δεν έχουν κανένα έλεγχο ισχύος, και λειτουργούν πάντα σε πλήρη δυναμικότητα, με αποτέλεσμα σημαντική σπατάλη ενέργειας.
Όταν το αυτοκίνητο κατεβαίνει μια πλαγιά, μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό της ιπποδύναμης του κινητήρα απαιτείται για να διατηρήσει τη σωστή ταχύτητα. Αντίστοιχα σε ένα χώρο κατά τη διάρκεια της νύχτας ή τις πιο δροσερές ημέρες, μόνο λίγη ενέργεια πρέπει να καταναλωθεί. Οι μονάδες σταθερής ταχύτητας εφόσον δεν μπορούν να ρυθμίσουν την ισχύ τους θα πρέπει να σταματούν και να ξαναρχίζουν τη λειτουργία τους με συχνά ON-OFF. Ακόμη και αν κύκλοι OFF είναι μικρότεροι από τους κύκλους ΟΝ, οι μονάδες πρέπει να λειτουργήσουν σε πλήρη φορτίο μη διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία του χώρου.
Toshiba DC Hybrid Inverter
Η τεχνολογία Toshiba DC Hybrid Inverter (συνεχούς ρεύματος), ως προηγμένη ψηφιακή τεχνολογία προσφέρει τέλειο έλεγχο της ισχύς της μονάδας και εγγυάται απόλυτη άνεση και τη μεγιστοποίηση της εξοικονόμησης ενέργειας στο σύστημα κλιματισμού.
Στην εκκίνηση, λειτουργεί για να επιτευχθεί η μέγιστη ισχύς γρήγορα και επίσης διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία σταθερή, διαμορφώνοντας την περιστροφή του συμπιεστή και μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας.
Η τεχνολογία Toshiba Digital Hybrid Inverter ενσωματώνει δύο συστήματα ελέγχου για να διασφαλισθεί η διαρκής άνεση, σε συνδυασμό με τη μέγιστη ενεργειακή αποδοτικότητα.
•  Κατά την εκκίνηση, το Pulse Amplitude Modulation (PAM) θέτει τον συμπιεστή στη μέγιστη ισχύ, παρέχοντας γρήγορα ψύξη ή θέρμανση, προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου.
•  Στη συνέχεια, το Pulse Width Modulation (PWM) ενεργοποιείται αυτόματα για να διατηρεί σταθερή την επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου. Αυτό γίνεται με την ομαλή διαμόρφωση της ισχύς του συμπιεστή ώστε να προσαρμοστεί ακριβώς στις απαιτήσεις των φορτίων του χώρου. Έτσι επιτυγχάνεται σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και οικονομική λειτουργία.
Γιατί οι χρήστες προτιμούν την υβριδική τεχνολογία DC Inverter της Toshiba;
Μεγάλη Εξοικονόμηση Ενέργειας
• Η τεχνολογία Toshiba (DC Hybrid) Inverter παρέχει ανώτερο έλεγχο και μειωμένο κόστος λειτουργίας με τη χρήση DC Inverter στον συμπιεστή, σε σύγκριση με τις μονάδες με συμπιεστή σταθερής ταχύτητας.
Ισχυρός & Ακριβής έλεγχος
•  Εξαιρετικά γρήγορη ψύξη και ακριβής διαχείριση θερμοκρασίας.
•  Απαράμιλλη άνεση με την άμεση επίτευξη και ομοιόμορφη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας δωματίου.
•  Εξαιρετική αξιοπιστία και αθόρυβη λειτουργία, λόγω της μείωσης των συχνών εκκινήσεων ON / OFF του συμπιεστή.
Δεν επιδρά στο Όζον
•  Στην Toshiba, οι ανησυχίες μας για το περιβάλλον, μας οδήγησαν στη χρήση του R-410A, που έχει επιβεβαιωθεί ότι δεν καταστρέφει το όζον και είναι μη εύφλεκτο και μη τοξικό.  

Ενεργειακή σήμανση
Η σήμανση παρέχει σαφή και εύκολα αναγνωρίσιμη πληροφορία σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και τις επιδόσεις των προϊόντων και πρέπει να συνδέονται εμφανώς με νέες συσκευές που εκτίθενται προς πώληση. Όλοι οι ευρωπαίοι κατασκευαστές και οι έμποροι προϊόντων λιανικής πρέπει να δηλώνουν την ενεργειακή απόδοση των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών όπως ψυγεία, πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, φούρνους και λαμπτήρες.
Τα κλιματιστικά μηχανήματα, που χρησιμοποιούνται για τον κλιματισμό χώρων μέχρι 100 m2 οφείλουν να έχουν κατάλληλη ενεργειακή σήμανση για την διάθεσή τους στην αγορά.
Οι βασικοί τύποι των μονάδων που καλύπτονται από τους νέους κανονισμούς σήμανσης είναι:
•    Ενιαίες κλιματιστικές μονάδες (Single-packaged).
•    Διαιρούμενες κλιματιστικές μονάδες (Split).
•    Πολυδιαιρούμενες κλιματιστικές μονάδες (Multi-split).
•    Μονάδες συνδέσεως με δίκτυο αεραγωγών (Single-duct air-conditioners).
Οι μονάδες μπορεί να είναι αερόψυκτες ή υδρόψυκτες και υπάρχουν ξεχωριστοί κανονισμοί αξιολόγησης κάθε τύπου. Δεν ισχύουν αντίστοιχοι κανονισμοί για φορητά κλιματιστικά, αφυγραντήρες ή ψυκτικές μονάδες εξατμιζόμενου τύπου.
Η ενεργειακή απόδοση μετράται με τον δείκτη ενεργειακής απόδοσης (EER), όπου:
EER = Pc / Pe Pc: είναι η ψυκτική απόδοση της κλιματιστικής μονάδας σε kW και Pe: η ηλεκτρική κατανάλωση ενέργεια, σε kW.
H σήμανση
Ένας από τους κύριους στόχους της ΕΕ για την Ενεργειακή Σήμανση είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές  να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την αγορά συσκευών που καταναλώνουν ενέργεια. Η ετικέτα παρέχει σαφείς και εύκολα αναγνωρίσιμες πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση ενέργειας και τις επιδόσεις των προϊόντων και πρέπει να προβάλλονται εμφανώς στις νέες συσκευές που διατείθενται προς πώληση. Το πιο σημαντικό μέρος της ετικέτας είναι η ένδειξη της ενεργειακής αποδοτικότητας με κλίμακα διαβάθμισης, από το «Α» (το πιο αποδοτικό) έως το «G» (το λιγότερο αποδοτικό). Εάν σκοπεύετε να αγοράσετε μονάδα κλιματισμού, θα πρέπει να αναζητήσετε την ενεργειακή σήμανση του προτεινόμενου εξοπλισμού
Μονάδες  με υψηλότερη ενεργειακή κλάση μπορεί να κοστίζουν λίγο παραπάνω αρχικά, αλλά είναι αποδεδειγμένο ότι ο εξοπλισμός χαμηλότερης ενεργειακής κλάση θα χρησιμοποιεί μέχρι και 50% περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια. Η ενεργειακή σήμανση αναφέρει επίσης την κατ 'εκτίμηση ετήσια κατανάλωση ενέργειας σε kWh? Η σύγκριση των ετικετών μεταξύ δύο υποψήφιων κλιματιστικών μονάδων  θα μας επιτρέψει να υπολογίσουμε την ετήσια εξοικονόμηση κόστους.
Η οδηγία εφαρμόζεται μόνο σε μονάδες κάτω των 12 kW. Σε κάθε ετικέτα, θα βρείτε: 
•    την  ενεργειακή κατηγορία από το Α έως το G.
•    την ετήσια κατανάλωση ενέργειας (με πλήρες φορτίο σε 500 ώρες ανά έτος).
•    την ψυκτική ισχύ σε πλήρες φορτίο σε kW.
•    το βαθμό ενεργειακής απόδοσης κατά τη λειτουργία ψύξης σε πλήρες φορτίο.
•    τον τύπο συσκευής (μόνο ψύξης, ψύξη / θέρμανση).
•    τη λειτουργία ψύξης (αέρας ή το νερό υπό ψύξη).
•    την αξιολόγηση του θορύβου σε dB (κατά περίπτωση).
Για τα κλιματιστικά μηχανήματα με δυνατότητα θέρμανσης, θα βρείτε επίσης:
•    την παραγωγή θερμότητας σε πλήρες φορτίο σε kW.
•    τη ενεργειακή κατάταξη για τη λειτουργία θέρμανσης.
Λειτουργία Θέρμανσης
Συχνά οι κλιματιστικές μονάδες διαθέτουν και λειτουργία θέρμανσης, όπου ο ψυκτικός κύκλος μπορεί να αντιστραφεί το χειμώνα για την παραγωγή θερμού αέρα. Για  τη λειτουργία αυτή ορίζεται ένας δεύτερος βαθμός ενεργειακής αξιολόγησης με βάση το συντελεστή απόδοσης (COP): εκφράζει πόσες φορές περισσότερη θερμότητα παράγεται από την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για να αντλήσει θερμότητα από το περιβάλλον.


Θα μας βρείτε:

Γυμν. Μικρου 11Α (προέκταση Μαρτίου) Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 947969
Fax : 2310 947969

Άφυτος Χαλκιδικής
Tηλ.: 23740 91749
Fax : 23740 91749

[email protected]
[email protected]
 
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
 

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης