Φυσικό Αέριο - Ενδοδαπέδια Θέρμανση - Φωτοβολταϊκά - Ηλιοθερμία
English

Είσοδος μελών

Εφαρμογές Κλιματισμού
Θέρμανσης & Εξαερισμού
Ανταλλακτικά Καυστήρων
 

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ


ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ

Μετά τον υπολογισμό των απωλειών των χώρων που θα θερμάνουμε πρέπει να επιλέξουμε τα κατάλληλα σώματα που θα προσφέρουν στο χώρο θερμική ισχύ τουλάχιστον ίση με τις απώλειες.

Για να επιλέξουμε τα θερμαντικά σώματα, εκτός από τις απώλειες θα πρέπει να γνωρίζουμε και τα παρακάτω:
1. Τις θέσεις που θα τοποθετηθούν τα σώματα, άρα και το διαθέσιμο χώρο. Συχνά ο χώρος δεν επαρκεί για το μέγεθος του επιλεγέντος σώματος και τότε ή θα πρέπει να επιλέξουμε άλλη θέση, ή να τοποθετήσουμε και άλλο σώμα στο δωμάτιο, ώστε το άθροισμα της ισχύος των σωμάτων να ισούται με τις απώλειες του δωματίου.
2. Το είδος του δικτύου. Αν δηλαδή τα σώματα θα τροφοδοτηθούν στο δίκτυο νερού παράλληλα ή εν σειρά. Τα σώματα τροφοδοτούνται παράλληλα όταν το σύστημα του δικτύου είναι δισωλήνιο και εν σειρά όταν το σύστημα των σωληνώσεων είναι μονοσωλήνιο . Στο μονοσωλήνιο σύστημα θα πρέπει να προβούμε σε διόρθωση της ισχύος των σωμάτων.
3. Το είδος των σωμάτων που θα τοποθετηθούν. Υπάρχουν σώματα κλασσικά (ΑΚΑΝ), panels, αλουμινίου, σωληνωτά, δυναμικής εκφόρτισης, κ.λ.π.

Τα θερμαντικά σώματα είναι εναλλάκτες θερμότητας, οι οποίοι αποδίδουν στο χώρο τη θερμότητα που μεταφέρεται από ένα φορέα. Ο φορέας αυτός της θερμότητας μπορεί να είναι το ζεστό νερό, το υπέρθερμο νερό ο ατμός ή ο ζεστός αέρας.
Ο πιο συνηθισμένος φορέας είναι το ζεστό νερό.
Ο τρόπος θέρμανσης του χώρου από τα θερμαντικά σώματα είναι η μεταφορά και η ακτινοβολία. Υπάρχουν σώματα τα οποία θερμαίνουν κυρίως με ακτινοβολία, τα οποία τα ονομάζουμε radiators και σώματα που θερμαίνουν κυρίως με μεταφορά τα οποία τα ονομάζουμε convectors.
Τα περισσότερα σώματα θερμαίνουν και με τους δυο τρόπους. Τέτοια σώματα είναι τα ΑΚΑΝ, τα πάνελ και τα σώματα αλουμινίου.

ΠΗΓΗ: Παναγιώτης Φαντάκης


THOR
THOR
Το λεπτό, χαρακτηριστικό προφίλ τους, κάνει τα THOR EURA να δένουν αρμονικά με κάθε περιβάλλον. Είναι ένας τέλειος συνδυασμός design και ποιότητας.
THERMOKRAFT
THERMOKRAFT
Κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας χάλυβα, βαμμένο με διπλή ηλεκτροστατική βαφή, για τέλεια αισθητική εμφάνιση και απεριόριστη αντοχή κατά της οξείδωσης.
DAYLUX
DAYLUX
Με την προηγμένη τεχνολογία κατασκευής και τους ειδικά διαμορφωμένους αυλούς, εξασφαλίζουν ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας στο μπροστινό μέρος.
PURMO
PURMO
Θέλουμε να σας δώσουμε το καλύτερο. Αυτό σημαίνει ότι σας παρέχουμε την καλύτερη θερμική απόδοση, σε συνδυασμό με τον καλύτερο σχεδιασμό.
KERMI
KERMI
Τα Γερμανικά θερμαντικά σώματα σειριακής ροής KERMI σχεδιάστηκαν με στόχο την επίτευξη κορυφαίας ενεργειακής απόδοσης και υψηλής αισθητικής.
SUPERIA VENTIL
SUPERIA VENTIL
Τα θερμαντικά σώματα SUPERIA κατασκευάζονται από χαλυβδοέλασμα πάχους 1,25 mm, με ομοιόμορφη κατανομή των υδροφόρων αυλών ανά 50 mm.
BRUGMAN
BRUGMAN
Θερμαντικά σώματα της κορυφαίας Oλλανδικής εταιρίας Brugman. Τα σώματα Brugman έχουν υψηλές τεχνικές προδιαγραφές.
ΣΩΜΑΤΑ ΜΠΑΝΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΑ ΜΠΑΝΙΟΥ
Ένα θερμαντικό σώμα είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό μέσο παροχής θερμότητας. Έχουμε πλέον απεριόριστες επιλογές σχεδιασμού και λειτουργικότητας.
ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΙ NOBO
ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΙ NOBO
Οι θερμοπομποί του οίκου NOBO Νορβηγίας είναι γνωστοί εδώ και χρόνια στο ελληνικό κοινό για την ποιότητα και την αξιόπιστη λειτουργία τους.
ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΙ PROTHERM
ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΙ PROTHERM
Η σλοβάκικη εταιρεία PROTHERM ιδρύθηκε το 1991 με εργοστάσιο παραγωγής στην Πράγα - Zlicin. Από το 2003 ενσωματώνεται στο Vaillant Group.Θα μας βρείτε:

Γυμν. Μικρου 11Α (προέκταση Μαρτίου) Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 947969
Fax : 2310 947969

Άφυτος Χαλκιδικής
Tηλ.: 23740 91749
Fax : 23740 91749

[email protected]
[email protected]
 
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
 

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης