Φυσικό Αέριο - Ενδοδαπέδια Θέρμανση - Φωτοβολταϊκά - Ηλιοθερμία
English

Είσοδος μελών

Εφαρμογές Κλιματισμού
Θέρμανσης & Εξαερισμού
Ανταλλακτικά Καυστήρων
 

ΔΙΑΚΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


ΔΙΑΚΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Στα θερμαντικά σώματα τοποθετούμε διακόπτες για δύο λόγους: για να διακόψουμε την παροχή του νερού στο σώμα προκειμένου να το επισκευάσουμε, να το αντικαταστήσουμε ή να διακόψουμε τη θέρμανση του χώρου και ο άλλος λόγος είναι να ρυθμίσουμε την παροχή του νερού, ώστε το σώμα να έχει την αναμενόμενη μέση θερμοκρασία. Αυτός ο δεύτερος λόγος είναι συχνά πολύ σημαντικός, γιατί αν κάποια σώματα τροφοδοτούνται με μεγαλύτερη παροχή απ’ όση χρειάζονται, είναι πολύ πιθανό σε κάποια άλλα σώματα η παροχή του νερού να μειωθεί δραστικά, οπότε τα σώματα αυτά να υπολειτουργούν και ο χώρος να μην θερμαίνεται ικανοποιητικά.

Διακόπτες δισωληνίου συστήματος:

Κατασκευάζονται ίσιοι ή γωνιακοί. Οι περισσότεροι κλείνουν με έμβολο, αλλά υπάρχουν και σφαιρικοί οποίοι παρουσιάζουν πολύ μικρή αντίσταση στη ροή του νερού. Επίσης κατασκευάζονται και με διπλή ρύθμιση. Στους διακόπτες με διπλή ρύθμιση μπορούμε να καθορίσουμε εμείς το μέγιστο άνοιγμα. Αυτό γίνεται αφαιρώντας το καπάκι τους και στρέφοντας ένα παξιμάδι ή τοποθετώντας ένα πιράκι σε κάποια από τις υποδοχές που έχει εσωτερικά το πλαστικό καπάκι, έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να μην μπορεί να ανοίξει το διακόπτη περισσότερο από όσο τον έχουμε ρυθμίσει. Έτσι το σώμα δεν υπερτροφοδοτείται με νερό σε βάρος κάποιων άλλων.

Διακόπτες μονοσωληνίου συστήματος:

Είναι τετράοδοι διακόπτες με τους οποίους μπορούμε:

  1. Να στείλουμε στο σώμα όλο το νερό που διατρέχει το βρόγχο.
  2. Να στείλουμε ένα ποσοστό του νερού στο σώμα.
  3. Να παρακάμψουμε εντελώς το σώμα χωρίς να επηρεασθεί η παροχή προς τα υπόλοιπα σώματα.

Οι διακόπτες μονοσωληνίου διακρίνονται σε:

  • Εσωτερικού βρόγχου, που τους χρησιμοποιούμε όταν έχουμε σώματα τύπου ΑΚΑΝ (φέτες) ή αλουμινίου.
  • Εξωτερικού βρόγχου, που χρησιμοποιούνται σε σώματα τύπου πάνελ.

ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΕΣ

Συχνά δημιουργείται η ανάγκη για ρύθμιση διαφορετικής θερμοκρασίας σε κάθε χώρο. Για παράδειγμα σε λουτρά ή υπνοδωμάτια πολλοί επιθυμούν μεγαλύτερη θερμοκρασία, ενώ σε αίθουσες γυμναστικής η θερμοκρασία πρέπει να είναι μικρότερη. Ο πιο απλός τρόπος για την ικανοποίηση της παραπάνω ανάγκης, είναι η χρήση διακοπτών με θερμοστατική κεφαλή. Η θερμοστατική κεφαλή αποτελείται από τύμπανα πεπλατυσμένα που εσωτερικά φέρουν υγρό το οποίο θερμαινόμενο από τον αέρα του χώρου διαστέλλεται και αυξάνεται το πάχος του τυμπάνου. Η διόγκωση του τυμπάνου γίνεται αιτία μετακίνησης ενός εμβόλου, το οποίο ελέγχει την ποσότητα του νερού που διέρχεται από το σώμα. Έτσι η θερμοκρασία του σώματος εξαρτάται από την παροχή και η ισχύς του μεταβάλλεται ανάλογα, επιτρέποντάς μας, με την κατάλληλη ρύθμιση της θερμοστατικής κεφαλής, να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του χώρου. Η θερμοστατική κεφαλή πρέπει να τοποθετείται με τον άξονα της οριζόντιο.

ΠΗΓΗ: Παναγιώτης Φαντάκης

ICMA
ICMA
Η εταιρεία μας διαθέτει τους διακόπτες σύνδεσης σωμάτων ICMA οι οποίοι κατασκευάζονται στην Ιταλία. Η επιλογή του κατάλληλου διακόπτη εξαρτάται αρχικά από το σύστημα της θέρμανσης (μονοσωλήνιο ή δισωλήνιο).
FIV
FIVΘα μας βρείτε:

Γυμν. Μικρου 11Α (προέκταση Μαρτίου) Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 947969
Fax : 2310 947969

Άφυτος Χαλκιδικής
Tηλ.: 23740 91749
Fax : 23740 91749

[email protected]
[email protected]
 
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
 

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης