Φυσικό Αέριο - Ενδοδαπέδια Θέρμανση - Φωτοβολταϊκά - Ηλιοθερμία
English

Είσοδος μελών

Εφαρμογές Κλιματισμού
Θέρμανσης & Εξαερισμού
Ανταλλακτικά Καυστήρων
 

ΑΕΡΟΨΥΚΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΙΡΑ 30RH040-240


ΑΕΡΟΨΥΚΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΙΡΑ 30RH040-240
ΑΕΡΟΨΥΚΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΙΡΑ 30RH040-240

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΜΟΝΑΔΕΣ AQUASNAP

30RH 040 – 240

Οι αντλίες θερμότητας Aquasnap 30RH, ενσωματώνουν τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες:

Οικολογικό ψυκτικό μέσο R-407c, scroll συμπιεστές, ανεμιστήρες χαμηλής στάθμης θορύβου από συνθετικό υλικό και έλεγχος μέσω μικροεπεξεργαστή. Το ψυκτικό κύκλωμα διαθέτοντας έναν πατενταρισμένο συλλέκτη ψυκτικού μέσου και αυτοπροσαρμοζόμενο ψηφιακό σύστημα ελέγχου (Pro – Dialog Plus), εγγυάται αξιόπιστη και οικονομική λειτουργία σε όλα τα κλίματα από –10°C έως +45°C.

Το Aquasnap περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο ψυχροστάσιο στον στάνταρ εξοπλισμό του, απλοποιώντας την εγκατάσταση σε επεμβάσεις όπως η ηλεκτρική σύνδεση καθώς και οι υδραυλικές συνδέσεις προσαγωγής και επιστροφής νερού.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Το ολοκληρωμένο ψυχροστάσιο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα υδραυλικά εξαρτήματα: αφαιρούμενο φίλτρο με γυαλί επισκόπησης, αντλία νερού με υψηλή διαθέσιμη πίεση, δοχείο διαστολής, διακόπτη ροής νερού, βαλβίδα ασφαλείας, μανόμετρα και βαλβίδα πλήρωσης.

Μέσω μίας ρυθμιστικής βαλβίδας ρυθμίζεται η ροή του νερού σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης.

Όλα τα εξαρτήματα είναι μονωμένα και προστατεύονται από παγοποίηση σε θερμοκρασίες μέχρι τους –10°C. Κατ’ επιλογή οι μονάδες Aquasnap είναι διαθέσιμες και χωρίς ψυχροστάσιο.

 • Χαμηλές ανάγκες σε περιεκτικότητα νερού στο υδραυλικό κύκλωμα. Ο αυτοπροσαρμοζόμενος αλγόριθμος λειτουργίας ελέγχει την θερμοκρασία του νερού και εκμηδενίζει τον κίνδυνο έναντι συχνών εκκινήσεων του συμπιεστή. Έτσι στην πλειονότητα των εφαρμογών κλιματισμού άνεσης δεν χρειάζεται δοχείο αδρανείας. Η μικρή ποσότητα νερού στο δίκτυο μειώνει την κατανάλωση ισχύος κατά την εναλλαγή από θέρμανση σε ψύξη ή και σε ενδιάμεσες εποχές και αυξάνει την άνεση του χρήστη.
 • Οικολογικό ψυκτικό μέσο HFC-407C δεν επηρεάζει το στρώμα του όζοντος και αντικαθιστά το R-22 σε εφαρμογές κλιματισμού μικρών και μεσαίων αποδόσεων. Μετά από πολύχρονες έρευνες της CARRIER το νέο ψυκτικό μέσο προσφέρει την ίδια απόδοση και αξιοπιστία που εγγυάται και το R-22.
 • Ο συλλέκτης ψυκτικού μέσου (πατέντα της CARRIER) αυξάνει την αποδοτικότητα και την αξιοπιστία των αντλιών θερμότητας 30RH. Στην λειτουργία της θέρμανσης το ψυκτικό μέσο συμπυκνώνεται στον συλλέκτη στην έξοδο του πλακοειδή εναλλάκτη θερμότητας. Αυτή η συσκευή αντισταθμίζει τις μεγάλες διαφορές όγκου ψυκτικού μέσου μεταξύ του συμπυκνωτή και του πλακοειδή εναλλάκτη θερμότητας νερού (εξατμιστή).

Εξασφαλίζει την ιδανική ποσότητα ψυκτικού μέσου τόσο κατά την θέρμανση, όσο και κατά την ψύξη και τέλειο έλεγχο της υπόψυξης και της υπερθέρμανσης.

Δεν υπάρχει κίνδυνος επιστροφής ψυκτικού μέσου στον συμπιεστή, αυξάνοντας το χρόνο ζωής του συμπιεστή και μεγιστοποιώντας την χρήση των εναλλακτών θερμότητας.

 • Ο ανεμιστήρας Flying Bird II είναι επαναστατικής σχεδίασης έχει χαμηλό θόρυβο, δύο ταχύτητες λειτουργίας και είναι φτιαγμένο από συνθετικά ανακυκλώσιμα υλικά. Χρησιμοποιεί τεχνολογία κινητήρων αεροσκαφών με ένα προσεκτικά αναπτυγμένο σχέδιο πολλαπλών πτερυγίων με περιστρεφόμενο ομφαλό. Εξαλείφει την διαρροή ανάμεσα στα πτερύγια του ανεμιστήρα και του ομφαλού.

Είναι ιδιαίτερα αθόρυβος και δεν παρέχει θόρυβο χαμηλής συχνότητας ο οποίος ενοχλεί το ανθρώπινο αυτί.

Σε περίπτωση μερικού φορτίου ή χαμηλών εξωτερικών θερμοκρασιών ο ανεμιστήρας ρυθμίζεται αυτόματα στην χαμηλή ταχύτητα. Για περαιτέρω μείωση του θορύβου λειτουργίας, ο ανεμιστήρας δεν είναι στερεωμένος στο περίβλημα της μονάδας αλλά σε ένα πολύ στιβαρό ‘’κυψελωτό’’ σκελετό σχήματος πύργου.

 • Βελτιστοποιημένη λειτουργία αποπαγοποίησης (defrost) από τον αυτοπροσαρμοζόμενο αλγόριθμο. Τόσο o ηλεκτρονικός έλεγχος όσο και ο νέος σχεδιασμός του στοιχείου μειώνουν την διάρκεια του κύκλου αποπαγοποίησης κατά 50%.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, μία ηλεκτρική αντίσταση αποτρέπει τον σχηματισμό πάγου στην βάση του εναλλάκτη θερμότητας του εξατμιστή.

 • Οι Scroll συμπιεστές είναι αθόρυβοι, χωρίς δονήσεις μεγάλης διάρκειας ζωής και δεν απαιτούν συντήρηση. Η χρήση πολλαπλών συμπιεστών από το μέγεθος (30RH050) ανά ψυκτικό κύκλωμα, μειώνει το ρεύμα εκκίνησης και την κατανάλωση ισχύος, σε μερικό φορτίο.
 • Το ψυκτικό κύκλωμα είναι πλήρως στεγανό. Όλες οι σωληνώσεις και τα ψυκτικά εξαρτήματα είναι συγκολλητά. Οι αισθητήρες πίεσης είναι στερεωμένοι επάνω στις σωληνώσεις και έχουν εξαλειφθεί παρεμβύσματα σύνδεσης και τριχοειδείς σωλήνες ως πηγές διαρροών.
 • Από το μέγεθος 30RH090 δύο ανεξάρτητα ψυκτικά κυκλώματα εξασφαλίζουν επαρκώς την ψύξη – θέρμανση σε μερικό φορτίο επιτυγχάνοντας ευελιξία στην λειτουργία και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Οι ηλεκτρικές συνδέσεις έχουν απλοποιηθεί και στον στάνταρ εξοπλισμό των Aquasnap περιλαμβάνεται ένας γενικός ηλεκτρικός διακόπτης και ένα σημείο εισόδου της τριφασικής παροχής, ισχύος χωρίς ουδέτερο.
 • Μεγάλα πλαίσια, εύκολα αφαιρούμενα καθώς και οι ανοιγώμενες θυρίδες του κιβωτίου ελέγχου, εξασφαλίζουν τέλεια επισκεψιμότητα και επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση σε όλα τα εξαρτήματα. Επιπλέον ένα άνοιγμα επιτρέπει να γίνονται όλες οι ρυθμίσεις χωρίς τη διακοπή της λειτουργίας της μονάδας. Για τις πιο βασικές εργασίες συντήρησης το πάνω μέρος της μονάδας, αφαιρείται εύκολα και είναι δυνατή η πρόσβαση από επάνω χωρίς να χρειαστεί η αφαίρεση του ανεμιστήρα.
 • Ο έλεγχος της ηλεκτρικής θερμαντικής αντίστασης (προαιρετικό εξάρτημα) επιτρέπει τον έλεγχο μέχρι τεσσάρων βημάτων για συμπληρωματική θέρμανση σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

ΕΛΕΓΧΟΣ PRO – DIALOG PLUS

Το Pro – Dialog Plus είναι ένα εξελιγμένο ψηφιακό σύστημα ελέγχου το οποίο συνδυάζει σύνθετη νοημοσύνη με μεγάλη ευκολία λειτουργίας.

Το Pro – Dialog Plus επιτηρεί συνεχώς όλες τις παραμέτρους λειτουργίας της  μηχανής, βελτιστοποιώντας την λειτουργία των συμπιεστών, των ανεμιστήρων, της τετράοδης βάνας και της αντλίας νερού.

ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Το σύστημα Pro – Dialog Plus είναι αυτορυθμιζόμενο και εγγυάται την ολοκληρωτική προστασία των συμπιεστών. Το σύστημα ελέγχει διαρκώς τις παραμέτρους λειτουργίας και ανταποκρίνεται για να αποφεύγονται άσκοπες επανεκκινήσεις και να διατηρεί την λειτουργία του συμπιεστή σε ιδανικά όρια (θερμοκρασίες και πιέσεις εκτός ορίων λειτουργίας κλπ). Επεμβαίνοντας διορθωτικά πριν συμβεί οποιαδήποτε  βλάβη,  το αυτορυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου συχνά αποτρέπει την διακοπή λειτουργίας της αντλίας θερμότητας λόγω βλάβης.

 • Για την μείωση της κατανάλωσης ισχύος το Pro – Dialog Plus αυτόματα ρυθμίζει το σημείο ρύθμισης της θερμοκρασίας του νερού προσαγωγής σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία, ελέγχει το δεύτερο σημείο ρύθμισης και εξασφαλίζει την αυτόματη εναλλαγή ψύξης – θέρμανσης.
 • Το σύστημα επίσης μπορεί να ελέγξει την λειτουργία λέβητα (μέσω ρελέ) ή συμπληρωματικής ηλεκτρικής αντίστασης (προαιρετικό εξάρτημα).

ΕΥΚΟΛΟΧΡΗΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

 • Το πρόγραμμα λειτουργίας είναι εύκολο και φιλικό προς τον χρήστη. Φωτεινές λυχνίες LED και δύο ψηφιακές οθόνες εξασφαλίζουν την άμεση επαλήθευση δεδομένων όλων των παραμέτρων λειτουργίας της μονάδας.

Με ένα απλό πάτημα των κουμπιών που είναι τοποθετημένα στο διάγραμμα του ψυκτικού κύκλου του μηχανήματος προσφέρεται η άμεση παρουσίαση όλων των παραμέτρων λειτουργίας: θερμοκρασίες, πιέσεις, σημεία ρύθμισης, χρόνοι λειτουργίας κλπ.

 • 10 μενού προσφέρουν διαφορετικές προσβάσεις σε όλους τους ελέγχους της μηχανής συμπεριλαμβανομένου ιστορικού πιθανών βλαβών για γρήγορη και ολοκληρωμένη διάγνωση βλαβών.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Το Pro – Dialog Plus επιτρέπει απομακρυσμένο έλεγχο μέσω επαφών των σημείων: έναρξη/παύση, επιλογή ψύξης – θέρμανσης, απαίτηση ορίου ισχύος ή επιλογή του δεύτερου σημείου ρύθμισης. Το σύστημα επιτρέπει επίσης την απομακρυσμένη ένδειξη βλάβης για κάθε ψυκτικό κύκλωμα.
 • Ο κατ’ επιλογή πίνακας CCN εξασφαλίζει τον χρονοπρογραμματισμό της αντλίας θερμότητας εξασφαλίζοντας:
  • Έναρξη / διακόπτη λειτουργίας.
  • Λειτουργία σε δεύτερο σημείο ρύθμισης (dual set point).
  • Λειτουργία ανεμιστήρα στη χαμηλή ταχύτητα.

Αυτός ο προαιρετικός πίνακας επίσης ελέγχει την λειτουργία δύο μονάδων σε παράλληλη σύνδεση και προσφέρει μία σειριακή θύρα RS 485 για τηλεχειρισμό και διαχείριση μέσω BMS.

Μοντέλο : 
Καλέστε μας για τιμή

Photos CARRIER AQUASNAP HEAT PUMP
Ενημερωτικό Φυλλάδιο 30RHΕνημερωτικό Φυλλάδιο 30RH
Ενημερωτικό Φυλλάδιο 30RQΕνημερωτικό Φυλλάδιο 30RQ
Τεχνική ΠροδιαγραφήΤεχνική ΠροδιαγραφήΘα μας βρείτε:

Γυμν. Μικρου 11Α (προέκταση Μαρτίου) Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 947969
Fax : 2310 947969

Άφυτος Χαλκιδικής
Tηλ.: 23740 91749
Fax : 23740 91749

info@aircoline.gr
 
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
 

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης