Φυσικό Αέριο - Ενδοδαπέδια Θέρμανση - Φωτοβολταϊκά - Ηλιοθερμία
English

Είσοδος μελών

Εφαρμογές Κλιματισμού
Θέρμανσης & Εξαερισμού
Ανταλλακτικά Καυστήρων
 

CARRIER


CARRIER

Η ιστορία του κλιματισμού είναι η ιστορία του W. Carrier, και υπάρχουν πολύ περισσότερα πίσω από την λέξη κλιματισμός, από την άνεση που αισθανόμαστε σε ένα κλιματιζόμενο χώρο μια καλοκαιρινή μέρα με αφόρητη ζέστη.
Όταν ο Willis Carrier σχεδίασε το πρώτο σύστημα κλιματισμού το 1902, ο πελάτης του ήταν ένας έντρομος τυπογράφος στο Brooklyn, της Νέας Υόρκης, ο οποίος αντιμετώπιζε τεράστιες δυσκολίες στην εκτύπωση έγχρωμων εικόνων μια και οι διαφορές στην θερμοκρασία και την υγρασία του χώρου αλλοίωναν τα χρώματα της εκτύπωσης.
Για δύο περίπου δεκαετίες, η εφεύρεση του Carrier που επέτρεψε τον επιστημονικό έλεγχο της θερμοκρασίας και υγρασίας του εσωτερικού χώρου, είχε εφαρμογή στην σωστή λειτουργία μηχανημάτων βιομηχανιών και όχι στην δημιουργία συνθηκών άνεσης για ανθρώπους. Το 1906 που ο W. Carrier προσελήφθη ως υπάλληλος στην εταιρία Buffalo Forge Company, έφτιαξε το πρώτο μηχάνημα (πρώτη πατέντα) με το όνομα “An Apparatus for Treating Air”. Η εταιρία Southern U.S. textile mills, ήταν η πρώτη εταιρία που έκανε χρήση του νέου μηχανήματος του Carrier. H έλλειψη ελέγχου της απαιτούμενης υγρασίας στον χώρο της παραγωγής της κλωστοϋφαντουργίας, δημιουργούσε αυξημένο στατικό ηλεκτρισμό στα νήματα, κάνοντας την επεξεργασία τους ιδιαίτερα δύσκολη. Το νέο σύστημα του Carrier σταθεροποίησε την ποσότητα υγρασίας στον αέρα μειώνοντας τα προβλήματα στατικού ηλεκτρισμού. Η πρώτη εκτός Αμερικής πώληση συστήματος Carrier έγινε το 1907, σε βιομηχανία μεταξιού στην Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας.

Κλιματισμός Carrier
Εμμένουμε στην προστασία του περιβάλλοντος.
Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι τα ψυκτικά που περιέχουν χλώριο (CFCs & HCFCs) καταστρέφουν την στοιβάδα του όζοντος στην ατμόσφαιρα. Η Carrier ως κατασκευαστής κλιματιστικών μηχανημάτων είναι η μόνη εταιρία η οποία προσφέρει όλη την γκάμα των μηχανημάτων της - από τα μικρά μηχανήματα οικιακής χρήσης μέχρι τα μεγαλύτερα συστήματα ψύξης -με ψυκτικά φιλικά προς το περιβάλλον.
Στην Carrier απονεμήθηκε το Βραβείο Προστασίας του Όζοντος (US Ozone Protection Award) για την ηγετική της θέση στην ανάπτυξη, στον σχεδιασμό και στην παραγωγή μηχανημάτων τα οποία δεν λειτουργούν με βλαβερά για το περιβάλλον ψυκτικά.
Οι διαδικασίες της Carrier για τον ασφαλή χειρισμό & συντήρηση των ήδη εγκατεστημένων συστημάτων με ψυκτικά CFC (χλωροφθοράνθρακες) αποτελεί σημείο αναφοράς για όλες της εταιρίες του κλάδου.
Ενεργειακή απόδοση
Σε έναν κόσμο με περιορισμένες πηγές ενέργειας ο περιορισμός της ενεργειακής κατανάλωσης είναι η καλύτερη ελπίδα μας για το αύριο.
Από το μικρότερο φορητό κλιματιστικό μέχρι τον μεγαλύτερο φυγοκεντρικό ψύκτη, τα συστήματα κλιματισμού & θέρμανσης Carrier ξεχωρίζουν χάρη στην υψηλή ενεργειακή τους απόδοση.
Για να ενθαρρύνει την ενεργειακή απόδοση σε ευρεία γκάμα συστημάτων θέρμανσης & κλιματισμού η Εταιρία Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency) εξήγγειλε το πρόγραμμα ENERGY STAR. Το εν λόγω πρόγραμμα βοηθάει του ιδιοκτήτες και κατασκευαστές ακινήτων να προδιαγράφουν και να αγοράζουν προϊόντα θέρμανσης και κλιματισμού τα οποία περιορίζουν την ενεργειακή κατανάλωση και μειώνουν τους ρύπους στην ατμόσφαιρα.
Μικρό μέγεθος
Ο περιορισμός της ενεργειακής κατανάλωσης αποτελεί μόνο μία από τις ενέργειες της Carrier. Ως εταιρία που σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον η Carrier δίδει ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στην κατανάλωση πρώτων υλών στην κατασκευή των μηχανημάτων.
Τα περισσότερα νέα μηχανήματα της Carrier είναι τα μικρότερα σε όγκο που κατασκευάστηκαν ποτέ από την εταιρία. Η μικρή τους διάσταση απαιτεί λιγότερες πρώτες ύλες, κάνει την μεταφορά τους πολύ ευκολότερη και οικονομικότερη, και απαιτούν πολύ λιγότερο χώρο για την εγκατάστασή τους.


ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΙ ΨΥΚΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕΙΡΑ 30RA005-013
ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΙ ΨΥΚΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕΙΡΑ 30RA005-013
Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος, αερόψυκτος ψύκτης νερού που χρησιμοποιεί οικολογικό ψυκτικό μέσο HFC-410a με μηδενική επίδραση στο στρώμα του όζοντος. Οι μονάδες είναι εξοπλισμένες με περιστροφικούς συμπιεστές τύπου scroll και χαμηλού θορύβου αξονικούς ανεμιστήρες.
0,00€
ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΙ ΨΥΚΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕΙΡΑ 30RA017-033
ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΙ ΨΥΚΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕΙΡΑ 30RA017-033
Οι αερόψυκτοι ψύκτες νερού Aquasnap 30RΑ, ενσωματώνουν τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες. Οικολογικό ψυκτικό μέσο R-407c, scroll συμπιεστές, ανεμιστήρες χαμηλής στάθμης θορύβου και ηλεκτρονικός έλεγχος μέσω μικροεπεξεργαστή.
0,00€
ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΙ ΨΥΚΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕΙΡΑ 30RA040-240
ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΙ ΨΥΚΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕΙΡΑ 30RA040-240
Το Aquasnap περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο ψυχροστάσιο στον στάνταρ εξοπλισμό του, απλοποιώντας την εγκατάσταση σε επεμβάσεις όπως η ηλεκτρική σύνδεση καθώς και οι υδραυλικές συνδέσεις προσαγωγής και επιστροφής νερού.
0,00€
ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΙ ΨΥΚΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕΙΡΑ 30RΥ017-080 ΥΨΗΛΗΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ
ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΙ ΨΥΚΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕΙΡΑ 30RΥ017-080 ΥΨΗΛΗΣ ΣΤΑΤΙΚΗΣ
Οι αερόψυκτοι ψύκτες νερού Aquasnap 30RY είναι σχεδιασμένοι για εσωτερική εγκατάσταση. Διαθέτουν ανεμιστήρα με διαθέσιμη στατική πίεση που επιτρέπει την σύνδεση με δίκτυο αεραγωγών.
0,00€
ΑΕΡΟΨΥΚΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΙΡΑ 30RH005-013
ΑΕΡΟΨΥΚΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΙΡΑ 30RH005-013
Ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, αερόψυκτη αντλία θερμότητας νερού που χρησιμοποιεί οικολογικό ψυκτικό μέσο HFC-410a με μηδενική επίδραση στο στρώμα του όζοντος. Οι μονάδες είναι εξοπλισμένες με περιστροφικούς συμπιεστές τύπου scroll και χαμηλού θορύβου αξονικούς ανεμιστήρες.
0,00€
ΑΕΡΟΨΥΚΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΙΡΑ 30RH017-033
ΑΕΡΟΨΥΚΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΙΡΑ 30RH017-033
Οι αντλίες θερμότητος αέρος - νερού Aquasnap 30RH, ενσωματώνουν τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες. Οικολογικό ψυκτικό μέσο R-407c, scroll συμπιεστές, ανεμιστήρες χαμηλής στάθμης θορύβου και ηλεκτρονικός έλεγχος μέσω μικροεπεξεργαστή.
0,00€
ΑΕΡΟΨΥΚΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΙΡΑ 30RH040-240
ΑΕΡΟΨΥΚΤΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕΙΡΑ 30RH040-240
Το Aquasnap περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο ψυχροστάσιο στον στάνταρ εξοπλισμό του, απλοποιώντας την εγκατάσταση σε επεμβάσεις όπως οι υδραυλικές συνδέσεις προσαγωγής και επιστροφής νερού.
0,00€
FAN COIL ΤΥΠΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ-ΟΡΟΦΗΣ ΣΕΙΡΑ 42Ν
FAN COIL ΤΥΠΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ-ΟΡΟΦΗΣ ΣΕΙΡΑ 42Ν
Οι τερματικές μονάδες νερού 42N συνδυάζουν την καλαισθησία και τον σύγχρονο σχεδιασμό για την εύκολη ενσωμάτωση τους σε εσωτερικούς χώρους. Ιδανικό για οικιακές και επαγγελματικές εφαρμογές.
0,00€
FAN COIL ΤΥΠΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΣΕΙΡΑ 42WH
FAN COIL ΤΥΠΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΣΕΙΡΑ 42WH
Η νέα επίτοιχη μονάδα νερού έχει σχεδιαστεί για να εφαρμόζει στον τοίχο, πάνω από το σύνηθες οπτικό πεδίο του επισκέπτη. Διατίθενται σε 2 μεγέθη 42WΗC (020, 028) με ψυκτικές αποδόσεις από 1,5 kW έως 3 kW.
0,00€
FAN COIL ΤΥΠΟΥ ΚΑΣΣΕΤΑΣ ΣΕΙΡΑ 42GW
FAN COIL ΤΥΠΟΥ ΚΑΣΣΕΤΑΣ ΣΕΙΡΑ 42GW
Οι κασέτες νερού της Carrier είναι μία μοντέρνα λύση για πολλές εφαρμογές κλιματισμού με νερό σε κτίρια γραφείων, κατοικίες, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, εστιατόρια, καταστήματα, τράπεζες.
0,00€
FAN COIL ΤΥΠΟΥ ΑΕΡΑΓΩΓΩΝ ΣΕΙΡΑ 42DWC
FAN COIL ΤΥΠΟΥ ΑΕΡΑΓΩΓΩΝ ΣΕΙΡΑ 42DWC
Οι τοπικές κλιματιστικές μονάδες νερού 42DWC της Carrier, είναι μονάδες ψευδοροφής χαμηλού ύψους και δυνατότητα σύνδεσης με δίκτυο αεραγωγών μεσαίας στατικής πίεσης.
0,00€
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ AQUASMART
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ AQUASMART
Σύστημα κεντρικού ελέγχου ειδικά σχεδιασμένο για τον έλεγχο οικιακών και επαγγελματικών εφαρμογών. Το σύστημα μπορεί να ελέγξει μέχρι 128 τερματικές μονάδες νερού και ψυκτικά συγκροτήματα νερού.
0,00€Θα μας βρείτε:

Γυμν. Μικρου 11Α (προέκταση Μαρτίου) Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 947969
Fax : 2310 947969

Άφυτος Χαλκιδικής
Tηλ.: 23740 91749
Fax : 23740 91749

[email protected]
[email protected]
 
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
 

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης