Φυσικό Αέριο - Ενδοδαπέδια Θέρμανση - Φωτοβολταϊκά - Ηλιοθερμία
English

Είσοδος μελών

Εφαρμογές Κλιματισμού
Θέρμανσης & Εξαερισμού
Ανταλλακτικά Καυστήρων
 

ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΙ ΨΥΚΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕΙΡΑ 30RA040-240


ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΙ ΨΥΚΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕΙΡΑ 30RA040-240
ΑΕΡΟΨΥΚΤΟΙ ΨΥΚΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕΙΡΑ 30RA040-240

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΨΥΚΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ  AQUASNAP

30RΑ 040 – 240

Οι αερόψυκτοι ψύκτες νερού Aquasnap 30RΑ, ενσωματώνουν τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες:

Οικολογικό ψυκτικό μέσο R-407c, scroll συμπιεστές, ανεμιστήρες χαμηλής στάθμης θορύβου από συνθετικό υλικό και έλεγχος μέσω μικροεπεξεργαστή. Το ψυκτικό κύκλωμα διαθέτοντας έναν πατενταρισμένο συλλέκτη ψυκτικού μέσου και αυτοπροσαρμοζόμενο ψηφιακό σύστημα ελέγχου (Pro – Dialog Plus), που εγγυάται την αξιόπιστη και οικονομική λειτουργία σε όλες τις συνθήκες από –10°C έως +45°C μειώνοντας τις ανάγκες του μηχανήματος σε δοχείο αδρανείας.

Το Aquasnap περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο ψυχροστάσιο στον στάνταρ εξοπλισμό του, απλοποιώντας την εγκατάσταση σε επεμβάσεις όπως η ηλεκτρική σύνδεση καθώς και οι υδραυλικές συνδέσεις προσαγωγής και επιστροφής νερού.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Το ολοκληρωμένο ψυχροστάσιο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα υδραυλικά εξαρτήματα: αφαιρούμενο φίλτρο με γυαλί επισκόπησης, αντλία νερού με υψηλή διαθέσιμη πίεση, δοχείο διαστολής, διακόπτη ροής νερού, βαλβίδα ασφαλείας, μανόμετρα και βαλβίδα πλήρωσης.

Μέσω μίας ρυθμιστικής βαλβίδας ρυθμίζεται η ροή του νερού σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης.

Όλα τα εξαρτήματα είναι μονωμένα και προστατεύονται από παγοποίηση σε θερμοκρασίες μέχρι τους –10°C. Κατ’ επιλογή οι μονάδες Aquasnap είναι διαθέσιμες και χωρίς ψυχροστάσιο.

 • Χαμηλές ανάγκες σε περιεκτικότητα νερού στο υδραυλικό κύκλωμα. Ο αυτοπροσαρμοζόμενος αλγόριθμος λειτουργίας ελέγχει την θερμοκρασία του νερού και εκμηδενίζει τον κίνδυνο έναντι συχνών εκκινήσεων του συμπιεστή. Έτσι στην πλειονότητα των εφαρμογών κλιματισμού άνεσης δεν χρειάζεται δοχείο αδρανείας. Η μικρή ποσότητα νερού στο δίκτυο μειώνει την κατανάλωση ισχύος κατά την εναλλαγή από θέρμανση σε ψύξη ή και σε ενδιάμεσες εποχές και αυξάνει την άνεση του χρήστη.
 • Οικολογικό ψυκτικό μέσο HFC-407C δεν επηρεάζει το στρώμα του όζοντος και αντικαθιστά το R-22 σε εφαρμογές κλιματισμού μικρών και μεσαίων αποδόσεων. Μετά από πολύχρονες έρευνες της CARRIER το νέο ψυκτικό μέσο προσφέρει την ίδια απόδοση και αξιοπιστία που εγγυάται και το R-22.
 • Ο ανεμιστήρας Flying Bird II είναι επαναστατικής σχεδίασης έχει χαμηλό θόρυβο, δύο ταχύτητες λειτουργίας και είναι φτιαγμένο από συνθετικά ανακυκλώσιμα υλικά. Χρησιμοποιεί τεχνολογία κινητήρων αεροσκαφών με ένα προσεκτικά αναπτυγμένο σχέδιο πολλαπλών πτερυγίων με περιστρεφόμενο ομφαλό. Εξαλείφει την διαρροή ανάμεσα στα πτερύγια του ανεμιστήρα και του ομφαλού.

Είναι ιδιαίτερα αθόρυβος και δεν παρέχει θόρυβο χαμηλής συχνότητας ο οποίος ενοχλεί το ανθρώπινο αυτί.

Σε περίπτωση μερικού φορτίου ή χαμηλών εξωτερικών θερμοκρασιών ο ανεμιστήρας ρυθμίζεται αυτόματα στην χαμηλή ταχύτητα. Για περαιτέρω μείωση του θορύβου λειτουργίας, ο ανεμιστήρας δεν είναι στερεωμένος στο περίβλημα της μονάδας αλλά σε ένα πολύ στιβαρό ‘’κυψελωτό’’ σκελετό σχήματος πύργου.

 • Οι Scroll συμπιεστές είναι αθόρυβοι, χωρίς δονήσεις μεγάλης διάρκειας ζωής και δεν απαιτούν ιδιαίτερη συντήρηση. Ο κινητήρας του συμπιεστή ψύχεται από το ψυκτικό αέριο και μπορεί να κάνει μέχρι 12 εκκινήσεις την ώρα. Οι συμπιεστές προστατεύονται από αναστροφή λειτουργία μέσω ασφαλιστικού για αντιστροφή τάσεων – φάσεων. Η χρήση πολλαπλών συμπιεστών από το μέγεθος (30RΑ050) ανά ψυκτικό κύκλωμα, μειώνει το ρεύμα εκκίνησης και την κατανάλωση ισχύος, σε μερικό φορτίο.
 • Το ψυκτικό κύκλωμα είναι πλήρως στεγανό. Όλες οι σωληνώσεις και τα ψυκτικά εξαρτήματα είναι συγκολλητά. Οι αισθητήρες πίεσης είναι στερεωμένοι επάνω στις σωληνώσεις και έχουν εξαλειφθεί παρεμβύσματα σύνδεσης και τριχοειδείς σωλήνες ως πηγές διαρροών.
 • Ο εξατμιστής είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο πλακοειδή εναλλάκτη ειδικά σχεδιασμένο για R407c μεγιστοποιώντας τις θερμοδυναμικές ικανότητες και μειώνοντας χαμηλή πτώση πίεσης νερού.

Από το μέγεθος 30RΑ090 δύο ανεξάρτητα ψυκτικά κυκλώματα εξασφαλίζουν επαρκώς την ψύξη  σε μερικό φορτίο επιτυγχάνοντας ευελιξία στην λειτουργία και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.  Ο εξατμιστής προστατεύεται επίσης έναντι παγώματος από διακόπτη λειτουργίας μέσω θερμαντικής αντίστασης.

 • Οι ηλεκτρικές συνδέσεις έχουν απλοποιηθεί και στον στάνταρ εξοπλισμό των Aquasnap περιλαμβάνεται ένας γενικός ηλεκτρικός διακόπτης και ένα σημείο εισόδου της τριφασικής παροχής, ισχύος χωρίς ουδέτερο.
 • Μεγάλα πλαίσια, εύκολα αφαιρούμενα καθώς και οι ανοιγώμενες θυρίδες του κιβωτίου ελέγχου, εξασφαλίζουν τέλεια επισκεψιμότητα και επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση σε όλα τα εξαρτήματα. Επιπλέον ένα άνοιγμα επιτρέπει να γίνονται όλες οι ρυθμίσεις χωρίς τη διακοπή της λειτουργίας της μονάδας. Για τις πιο βασικές εργασίες συντήρησης το πάνω μέρος της μονάδας, αφαιρείται εύκολα και είναι δυνατή η πρόσβαση από επάνω χωρίς να χρειαστεί η αφαίρεση του ανεμιστήρα.

ΕΛΕΓΧΟΣ PRO – DIALOG PLUS

Το Pro – Dialog Plus είναι ένα εξελιγμένο ψηφιακό σύστημα ελέγχου το οποίο συνδυάζει σύνθετη νοημοσύνη με μεγάλη ευκολία λειτουργίας.

Το Pro – Dialog Plus επιτηρεί συνεχώς όλες τις παραμέτρους λειτουργίας της  μηχανής, βελτιστοποιώντας την λειτουργία των συμπιεστών, των ανεμιστήρων, της τετράοδης βάνας και της αντλίας νερού.

ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

Το σύστημα Pro – Dialog Plus είναι αυτορυθμιζόμενο και εγγυάται την ολοκληρωτική προστασία των συμπιεστών. Το σύστημα ελέγχει διαρκώς τις παραμέτρους λειτουργίας και ανταποκρίνεται για να αποφεύγονται άσκοπες επανεκκινήσεις και να διατηρεί την λειτουργία του συμπιεστή σε ιδανικά όρια (θερμοκρασίες και πιέσεις εκτός ορίων λειτουργίας κλπ). Επεμβαίνοντας διορθωτικά πριν συμβεί οποιαδήποτε  βλάβη,  το αυτορυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου συχνά αποτρέπει την διακοπή λειτουργίας της αντλίας θερμότητας λόγω βλάβης.

 • Για την μείωση της κατανάλωσης ισχύος το Pro – Dialog Plus αυτόματα ρυθμίζει το σημείο ρύθμισης της θερμοκρασίας του νερού προσαγωγής σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία, ή την θερμοκρασία επιστροφής του νερού και ελέγχει το δεύτερο σημείο ρύθμισης (dual set point).
 • O Prodialog Plus έλεγχος διαθέτει ένα αυτορυθμιζόμενο αλγόρυθμο για την πλήρη προστασία του συμπιεστή. Ο αλγόρυθμος βελτιστοποιεί  την λειτουργία του συμπιεστή ανάλογα με την εφαρμογή κλιματισμού, ελέγχοντας τον ρυθμό των εκκινήσεων του συμπιεστή. ¨ετσι στις περισσότερες εφαρμογές δεν απαιτείται η προσθήκη δοχείου αδρανείας.

ΕΥΚΟΛΟΧΡΗΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

 • Το πρόγραμμα λειτουργίας είναι εύκολο και φιλικό προς τον χρήστη. Φωτεινές λυχνίες LED και δύο ψηφιακές οθόνες εξασφαλίζουν την άμεση επαλήθευση δεδομένων όλων των παραμέτρων λειτουργίας της μονάδας.

Με ένα απλό πάτημα των κουμπιών που είναι τοποθετημένα στο διάγραμμα του ψυκτικού κύκλου του μηχανήματος προσφέρεται η άμεση παρουσίαση όλων των παραμέτρων λειτουργίας: θερμοκρασίες, πιέσεις, σημεία ρύθμισης, χρόνοι λειτουργίας κλπ.

 • 10 μενού προσφέρουν διαφορετικές προσβάσεις σε όλους τους ελέγχους της μηχανής συμπεριλαμβανομένου ιστορικού πιθανών βλαβών για γρήγορη και ολοκληρωμένη διάγνωση βλαβών.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • Το Pro – Dialog Plus επιτρέπει απομακρυσμένο έλεγχο μέσω επαφών των σημείων: έναρξη/παύση, επιλογή ψύξης – θέρμανσης, απαίτηση ορίου ισχύος ή επιλογή του δεύτερου σημείου ρύθμισης. Το σύστημα επιτρέπει επίσης την απομακρυσμένη ένδειξη βλάβης για κάθε ψυκτικό κύκλωμα.
 • Ο κατ’ επιλογή πίνακας CCN εξασφαλίζει τον χρονοπρογραμματισμό της αντλίας θερμότητας εξασφαλίζοντας:
  • Έναρξη / διακόπτη λειτουργίας.
  • Λειτουργία σε δεύτερο σημείο ρύθμισης (dual set point).
  • Λειτουργία ανεμιστήρα στη χαμηλή ταχύτητα.

Αυτός ο προαιρετικός πίνακας επίσης ελέγχει την λειτουργία δύο μονάδων σε παράλληλη σύνδεση και προσφέρει μία σειριακή θύρα RS 485 για τηλεχειρισμό και διαχείριση μέσω BMS.

Μοντέλο : 
Καλέστε μας για τιμή

Photos CARRIER AQUASNAP CHILLER
Ενημερωτικό Φυλλάδιο 30RAΕνημερωτικό Φυλλάδιο 30RA
Ενημερωτικό Φυλλάδιο 30RBΕνημερωτικό Φυλλάδιο 30RB
Τεχνική ΠροδιαγραφήΤεχνική ΠροδιαγραφήΘα μας βρείτε:

Γυμν. Μικρου 11Α (προέκταση Μαρτίου) Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 947969
Fax : 2310 947969

Άφυτος Χαλκιδικής
Tηλ.: 23740 91749
Fax : 23740 91749

info@aircoline.gr
 
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
 

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης