ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ

Ο πίνακας αυτονομίας ή ωρομετρητών, είναι ένα μεταλλικό η πλαστικό κουτί, όπου μέσα σε αυτό υπάρχει ηλεκτρονική πλακέτα, για διάφορες λειτουργίες. Στο καπάκι του πίνακα είναι τοποθετημένοι οι ωρομετρητές και γι αυτό τους ονομάζουμε και πίνακες ωρομετρητών.

Συνήθως τοποθετούνται μέσα στο λεβητοστάσιο ή σε κοινόχρηστους άλλους χώρους και κάθε ένοικος γνωρίζει τον δικό του ωρομετρητή. Υπάρχει δε φωτεινή ένδειξη της λειτουργίας των ωρομετρητών.

Υπάρχουν, όπως σε όλα τα όργανα, πολλές εταιρείες και εργαστήρια που κατασκευάζουν τέτοιους πίνακες. Όλοι σχεδόν βασίζονται σε ορισμένες αρχές, οποίες είναι κοινές.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Αν έστω και μία βάνα αυτονομίας, ανοίξει για εισαγωγή ζεστού νερού προς θέρμανση του συγκεκριμένου διαμερίσματος, τότε αυτή δίνει εντολή στον πίνακα αυτονομίας. Από εκεί τότε ξεκινά η λειτουργία του καυστήρα, μέσω του πίνακα του λέβητα. Αν τώρα το νερό του λέβητα είναι πάνω από 40 βαθμούς, (θερμοκρασία που επιλέξαμε εμείς) τότε αρχίζει να λειτουργεί και ο κυκλοφορητής και ο ωρομετρητής του συγκεκριμένου διαμερίσματος.

Έτσι, αρχίζει ή ροή νερού για θέρμανση του διαμερίσματος και η καταγραφή των ωρών λειτουργίας της βάνας αυτονομίας. Αν τώρα, ανοίξει και άλλη βάνα αυτονομίας άλλου διαμερίσματος, τότε το επιπλέον που θα συμβεί είναι, να αρχίσει κα καταγράφει ώρες λειτουργίας ο ωρομετρητής του δευτέρου διαμερίσματος κ.ο.κ.

Μέσα στον πίνακα αυτονομίας υπάρχουν επίσης, ασφάλειες λειτουργίας για τον καυστήρα, τον κυκλοφορητή και τον ίδιο τον πίνακα, για προστασία από υπερφόρτωση ή βραχυκύκλωμα. Τέλος, υπάρχει και ένας διακόπτης, που στην θέση TEST, δίνει εντολή στον καυστήρα για λειτουργία, χωρίς να είναι απαραίτητο να δοθεί εντολή από κάποια βάνα αυτονομίας.

ΠΗΓΗ: Levitostasia.net


Η Charmeg, πρωτοπόρος εταιρία ανάπτυξης και παραγωγής αυτοματισμών μέτρησης - ελέγχου για οικιακή, επαγγελματική, ελαφρά βιομηχανική χρήση βασίζεται στις πλέον προηγμένες τεχνολογίες προκειμένου να δημιουργήσει προϊόντα και λύσεις στηριζόμενες στην καινοτομία.
Πίνακας αυτονομίας με κεντρικό δέκτη εντολών και ωρομετρητές. Για αυτόνομα συστήματα θέρμανσης, μπόϊλερ, κλπ. Ο μοναδικός που αφήνει βάνα ή κυκλοφορητή ανοικτά με το κλείσιμο του θερμοστάτη. Με διόδους ή ρελέ.Θα μας βρείτε:

Γυμν. Μικρού 11Α (προέκταση Μαρτίου) Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 947969
Fax : 2310 947969
E-mail: [email protected] / [email protected]

 

Άφυτος Χαλκιδικής
Tηλ.: 23740 91749
Fax : 23740 91749
E-mail: [email protected]

Follow Us On

    
Login-iconLogin
active³ 5.4 · IPS κατασκευή E-shop · Όροι χρήσης