Φυσικό Αέριο - Ενδοδαπέδια Θέρμανση - Φωτοβολταϊκά - Ηλιοθερμία
English

Είσοδος μελών

Εφαρμογές Κλιματισμού
Θέρμανσης & Εξαερισμού
Ανταλλακτικά Καυστήρων
 

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ


ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Ηλιακή Ενέργεια & Φωτοβολταϊκά 
Με το όρο Ηλιακή Ενέργεια χαρακτηρίζουμε το σύνολο των διαφόρων μορφών ενέργειας που προέρχονται από τον Ήλιο. Το φως και η θερμότητα που ακτινοβολούνται, απορροφούνται από στοιχεία και ενώσεις στη Γη και μετατρέπονται σε άλλες μορφές ενέργειας. Η τεχνολογία σήμερα αξιοποιεί ένα μηδαμινό ποσοστό της καταφθάνουσας στην επιφάνεια του πλανήτη μας ηλιακής ενέργειας με τριών ειδών συστήματα: τα θερμικά ηλιακά, τα παθητικά ηλιακά και τα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Θερμικά Ηλιακά Συστήματα 
Η πιο απλή και διαδεδομένη μορφή των θερμικών ηλιακών συστημάτων είναι οι γνωστοί σε όλους μας ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι απορροφούν την ηλιακή ενέργεια και στη συνέχεια, τη μεταφέρουν με τη μορφή θερμότητας σε κάποιο ρευστό, όπως το νερό για παράδειγμα. Η απορρόφηση της ηλιακής ενέργειας γίνεται μέσω ηλιακών συλλεκτών, σκουρόχρωμων δηλαδή επιφανειών καλά προσανατολισμένων στον ήλιο, οι οποίες βρίσκονται σε επαφή με νερό και του μεταδίδουν μέρος της θερμότητας που παρέλαβαν. Το παραγόμενο  ζεστό νερό χρησιμοποιείται για απλή οικιακή ή πιο σύνθετη βιομηχανική χρήση, τελευταία δε ακόμη και για τη θέρμανση και ψύξη χώρων μέσω κατάλληλων διατάξεων.
 
Παθητικά Ηλιακά Συστήματα 
Τα παθητικά ηλιακά συστήματα αποτελούνται από δομικά στοιχεία, κατάλληλα σχεδιασμένα και συνδυασμένα μεταξύ τους, ώστε να υποβοηθούν την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας για τον φυσικό φωτισμό των κτιρίων ή για τη ρύθμιση της θερμοκρασίας μέσα σε αυτά. Τα παθητικά ηλιακά συστήματα αποτελούν την αρχή της Βιοκλιματικής Αρχιτεκτονικής και μπορούν να εφαρμοσθούν σε όλους σχεδόν τους τύπους κτιρίων.
 
Φωτοβολταϊκά Συστήματα 
Όλοι έχουμε συναντήσει φωτοβολταϊκά συστήματα σε μικρούς υπολογιστές και ρολόγια. Πρόκειται για συστήματα που μετατρέπουν την ηλιακή ακτινοβολία σε ηλεκτρική ενέργεια και που, εδώ και πολλά χρόνια, χρησιμοποιούνται για την ηλεκτροδότηση μη διασυνδεδεμένων στο ηλεκτρικό δίκτυο καταναλώσεων. Δορυφόροι, φάροι και απομονωμένα σπίτια χρησιμοποιούν παραδοσιακά τα φωτοβολταϊκά για την ηλεκτροδότησή τους. Στην Ελλάδα, η προοπτική ανάπτυξης και εφαρμογής των Φ/Β συστημάτων είναι τεράστια, λόγω του ιδιαίτερα υψηλού δυναμικού ηλιακής ενέργειας. Η ηλεκτροπαραγωγή από Φωτοβολταϊκά έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα αποδίδει την μέγιστη ισχύ της κατά τη διάρκεια της ημέρας που παρουσιάζεται η μέγιστη ζήτηση.
 
Ανάλογα με τη χρήση του παραγόμενου ρεύματος, τα Φ/Β κατατάσσονται σε:
  • Αυτόνομα συστήματα, η παραγόμενη ενέργεια των οποίων καταναλώνεται επιτόπου και εξολοκλήρου από την παραγωγή στην κατανάλωση.
  • Διασυνδεδεμένα συστήματα, η παραγόμενη ενέργεια των οποίων διοχετεύεται στο ηλεκτρικό δίκτυο για να μεταφερθεί και να καταναλωθεί αλλού.

Η  AIRCOLINE προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων, οι οποίες περιλαμβάνουν την μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση και διασύνδεση του συστήματος με το δίκτυο (ΔΕΗ).

Η εταιρία μας αναλαμβάνει:

  • Προετοιμασία φακέλου για Πολεοδομία (Έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας).
  • Προετοιμασία φακέλου Δ.Ε.Η (Προσφορά σύνδεσης).
  • Εγκατάστασή Φ/Β συστήματος και θέση σε λειτουργία.
  • Παρακολούθηση συντήρηση συστήματος.
  • Παροχή εγγυήσεων και επέκταση αυτών από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φωτοβολταικού εξοπλισμού που κατασκευάζεται με πιστοποιητικά ISO 9001 (διαδικασία παραγωγής) και με πιστοποιητικά απόδοσης ΕΝ 612155 & ΙΕC 1215 και που ανταποκρίνονται σε προδιαγραφές TUV Safety Class II και εγγύηση απόδοσης του συστήματος και σε όλες τις τελευταίες απαιτήσεις CE Regulations της Ευρωπαικής Κοινότητας.

ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

                             


ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ MITSUBISHI
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ MITSUBISHI
Επενδύστε τώρα. Η ενέργεια του ήλιου είναι αστείρευτη και σας δίνει εισόδημα χωρίς έξοδα....
ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΒΑΣΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
Μάθετε τα πάντα για τα φωτοβολταϊκά συστήματα. Γρήγορα και εύκολα....
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Φ/Β ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΣΤΑΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΣΤΑΔΙΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 


Θα μας βρείτε:

Γυμν. Μικρου 11Α (προέκταση Μαρτίου) Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 947969
Fax : 2310 947969

Άφυτος Χαλκιδικής
Tηλ.: 23740 91749
Fax : 23740 91749

[email protected]
[email protected]
 
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
 

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης