Φυσικό Αέριο - Ενδοδαπέδια Θέρμανση - Φωτοβολταϊκά - Ηλιοθερμία
English

Είσοδος μελών

Εφαρμογές Κλιματισμού
Θέρμανσης & Εξαερισμού
Ανταλλακτικά Καυστήρων
 

ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ


ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ
ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ

Ένα από τα κυριότερα στοιχεία μιας εγκατάστασης κεντρικής θέρμανσης, είναι και η δεξαμενή πετρελαίου. Κυρίως χρησιμοποιούνται σήμερα δύο είδη δεξαμενών, οι πλαστικές και οι σιδερένιες. Επιτρέπεται η κατασκευή δεξαμενών πετρελαίου από μπετόν, αρκεί να τηρηθούν οι κανονισμοί (DIN 1045,4225,4227)

Πλαστικές Δεξαμενές
Οι πλαστικές δεξαμενές, χρησιμοποιούνται περισσότερο σε ατομικές εγκαταστάσεις θέρμανσης. Τα πλεονεκτήματα τους είναι ότι, μεταφέρονται εύκολα γιατί είναι ελαφριές και αν τοποθετηθούν στο ύπαιθρο δεν σκουριάζουν. Επίσης το πετρέλαιο μέσα σε αυτές <<παγώνει>> δυσκολότερα, από ότι στις σιδερένιες δεξαμενές.

Τα μειονεκτήματα τους είναι ότι, πρέπει να προστατεύονται από τις ακτίνες του ήλιου, από κτυπήματα και από τοπική ή γενική υπερθέρμανση. Βέβαια, ορισμένοι κατασκευαστές λένε, ότι η τοποθέτησή τους μπορεί να γίνει και σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία (κυρίως οι μαύρου χρώματος).

Το πετρέλαιο που αποθηκεύεται για την θέρμανση μέσα στις πλαστικές δεξαμενές, χρησιμοποιείται τον χειμώνα και έτσι δεν δημιουργούνται επικίνδυνοι για ανάφλεξη ατμοί, λόγω χαμηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Το καλοκαίρι όμως, όπως και τον χειμώνα, (για διαφορετικούς λόγους) οι δεξαμενές πετρελαίου, τόσο οι πλαστικές όσο και οι σιδερένιες, θα πρέπει να μονώνονται με ισχυρά θερμομονωτικά μέσα.

Προδιαγραφές για τις πλαστικές δεξαμενές δεν υπάρχουν. Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί στην αγορά τους και να εμπιστευόμαστε σοβαρές και επώνυμες εταιρείες κατασκευής. Θα πρέπει, όσο μπορούμε, να ελέγχουμε το πάχος του υλικού της δεξαμενής, κυρίως στον πυθμένα της και την στεγανότητα της παροχής της.

Υπάρχουν στην αγορά πλαστικές δεξαμενές ορθογώνιες, κυλινδρικές ή σε διάφορα άλλα σχήματα, σύμφωνα με τον τρόπο κατασκευής κάθε εταιρείας. Η χωρητικότητά τους είναι από 250 μέχρι 4.000 λίτρα, σε διάφορες διαστάσεις. Πάντως, οι μικρές πλαστικές δεξαμενές μέχρι 1000 λίτρα, κατασκευάζονται σε διαστάσεις τέτοιες, ώστε να μπορούν να <<περάσουν>> από στενά μέρη, όπως π.χ. πόρτες, διαδρόμους, κλιμακοστάσια κ.λ.π.

ΠΗΓΗ: Levitostasia.net


ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΜΑΣ
Για τις εκπτώσεις επικοινωνήστε με την εταιρία μαςΘα μας βρείτε:

Γυμν. Μικρου 11Α (προέκταση Μαρτίου) Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 2310 947969
Fax : 2310 947969

Άφυτος Χαλκιδικής
Tηλ.: 23740 91749
Fax : 23740 91749

[email protected]
[email protected]
 
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
MIDEA MS12FU-10HRDN1 INVERTER (ΣΕΙΡΑ RF)
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
BARTEC ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
ΣΕΙΡΑ MSZ-HJ INVERTER
 

active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης